Door de invallende dooi in de Leidse regio lijkt de kans groot, dat de wedstrijden in de derde klasse zondag ‘gewoon’ door kunnen gaan. Voor degenen die zondag een frisse neus langs de lijn willen halen en niet voor het voetbalscherm willen hangen om Feyenoord – Ajax te kijken, hieronder een keuze uit de volgende wedstrijden.

Warmunda – ASC

Komende zondag ontvangt Warmunda op Sportpark Overbos ‘buurman’ ASC. De bezoekers zijn nog volop in de race voor een ticket bij de eerste zes, dat recht geeft op toegang tot de promotiepoule. ASC staat op de 4e plaats en zal dus vol voor de drie punten gaan tegen de hekkensluiter. Voor Warmunda staat er minder op het spel. De Warmonders zijn al uitgeschakeld voor de promotiepoule en strijden om de spreekwoordelijke eer. Beide clubs kwamen overigens dit kalenderjaar door afgelastingen nog niet in actie.  

SJZ – Graaf Willem II/VAC

Ook SJZ maakt nog een kans(je) op de promotiepoule, maar daartoe dient in de laatste 4 wedstrijden wel de maximale score te  worden behaald. De Zoeterwoudenaren verloren dit  seizoen tot nu toe slechts  2 keer, maar het grote aantal gelijke spelen zou de groen-witten aan het eind van de rit  weleens de das om kunnen doen. Ook tegenstander Graaf Willem II/VAC is alleen gebaat bij de volle winst,  het kan dus zondag een interessant treffen worden op Sportpark Haasbroek.

Sporting Leiden – Nicolaas Boys

Een andere interessante wedstrijd, is de ontmoeting in de Mors tussen Sporting Leiden (3e op de ranglijst, 10 gespeeld  en 19 punten) en  Nicolaas Boys (plaats 5, 11 gespeeld en 19 punten). Beide clubs maken dus nog volop kans op een plekje in de promotiepoule. De thuisploeg kwam door de afgelaste wedstrijd tegen MMO dit weekend niet in actie, deze wedstrijd wordt trouwens ingehaald op donderdag 7 februari in Leiden, terwijl Nicolaas Boys met 3-0 te sterk was voor WVC. 

Voorschoten ’97 – Bernardus

Bij Voorschoten ’97 tekende trainer Huib van Oostrom Soede vorige week uiteindelijk tóch voor een jaar bij, een bericht dat met grote instemming door de spelersgroep werd begroet. De blijdschap over de contractverlenging resulteerde afgelopen zondag  overigens niet in een positef resultaat, de Voorschotenaren keerden zondag met lege handen terug uit Alphen (3-2 verlies). Desalniettemin hebben de Adegeest-bewoners (7e plaats) nog alles in eigen hand, als het om plaatsing voor de kampioenspoule gaat.  Er moet dan thuis wel gewonnen worden van Bernardus, dat de laatste tijd behoorlijk van slag is. De bezoekers verloren de laatste zes wedstrijden voor de winterstop en ook in de 1e wedstrijd van dit kalenderjaar trokken de Hazerswoudenaren aan aan het korste eind (1-4 verlies tegen RKDES).