Derde klasse Hoog

Sporting Leiden – MSV ‘19

Sporting Leiden, waar Henk Brandt recent Kevin Wassenaar als trainer opvolgde om het seizoen af te maken, reisde afgelopen dinsdag naar Nieuwveen om de laatste zes minuten van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Nicolaas Boys  te spelen. De Leidenaren verloren deze mini-wedstrijd alsnog (3-1) en zakten door dit resultaat naar een 7e plaats,  op 1 punt achterstand van nummer 5 (DIOS). Deze plek geeft recht op het spelen van p/d-wedstrijden voor een plaats in de tweede klasse. Het  resterende programma van de Morsbewoners oogt op papier relatief gunstig. Zondag komt nr.10 van de ranglijst (MSV’19) op bezoek, een week later moeten de Leidenaren naar hekkensluiter H0V/DJSCR. Op 26 mei spelen de Morsbewoners de laatste wedstrijd van deze competitie tegen nr. 11 (Voorschoten ’97). Het is enkel de vraag of de fusieclub nog uit het dal kan komen na een aantal povere resultaten.

Derde klasse Laag

Toofan – SJZ

SJZ, dat vorige week bekend maakte dat Arie van Duijn volgend seizoen de opvolger is  van trainer Ludo Pistorus, gaat komend weekend in Den Haag op bezoek bij het nog puntloze Toofan. SJZ staat na vijf gespeelde wedstrijden bovenaan in de derde klasse Laag A en de groen-witten moeten in staat worden geacht om ook de laatste uitwedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. Een week  later neemt SJZ op Haasbroek afscheid van de zondag als vaste speeldag, dan komt Graaf Willem II/VAC naar Zoeterwoude.

OHVV- Warmunda

Ook voor Warmunda is het op de zondag bijna klaar. Zondag reizen de mannen van Barry van Rijn naar het Zuid-Hollandse eiland Voorne, waar de Oudenhoornse voetbalvereniging (OHVV) de gastheer is. Warmunda staat met 11 punten uit 6 wedstrijden op de 3e plaats in de klasse Laag D, terwijl  opponent OHVV met 9 punten op de 5e plaats bivakkeert. Op 19 mei komt in Warmond een einde aan ruim 70 jaar selectievoetbal op de zondag, ASW uit Waddinxveen is dan de laatste tegenstander van het seizoen.