vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zondag 13 oktober

Voorbeschouwing derde klasse, zondag 13 oktober

-

Derde klasse A

De Kennemers-Sporting Leiden

Op dit moment de nummer 1 tegen de nummer 14 ofwel de koploper tegen de staartploeg. Maar wat zegt het helemaal. De Beverwijkers kwamen drie keer in actie en Sporting zag al twee wedstrijden in het water vallen. Derhalve heeft de ploeg van Charl van Goozen pas eenmaal gespeeld en dus kan er weinig worden gezegd over de onderlinge krachtsverhouding. De Kennemers, in de voorbije jaren afgegleden want in het seizoen ’14-’15 nog spelend in de eerste klasse van West I, speelden tot nu 1 keer als gastheer. Van RKDES werd met 2-1 gewonnen. Op verplaatsing werden de punten weggesleept bij VVH en Zwanenburg. Afijn, Sporting is een ploeg in opbouw en er mogen nog geen wonderen worden verwacht. In elk geval weer eens spelen en het de tegenstander lastig maken.

Voorschoten’97-Bloemendaal

Op de derde speeldag pakte de formatie van Huib van Oostrom Soede het eerste puntje. Even leek het erop of het er drie zouden worden, maar de 0-2 voorsprong kon niet worden vastgehouden op de thee bij Aalsmeer. Toch werd het punt gekoesterd, want het spel was bij vlagen hoopgevender dan in de eerste twee wedstrijden. De voorlaatste plaats wordt nu ingenomen, maar bij een zege op Bloemendaal wordt die ploeg in de kraag gevat. De withemden-en broeken spelen al geruime tijd in de derde klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg in de middenmoot in 3C, West I. Voorschoten’97 zou met de eerste driepunter aardig wat plaatsen kunnen klimmen. Een vooruitzicht om voor te gaan, niet waar?

Derde klasse B

ODB-Stompwijk’92

ODV verzamelde tot zover twee punten meer dan de mannen van Patrick Kmaperveen. De Haagse club won de eerste twee wedstrijden. HOV/DJSCR en REMO moesten passen, maar in het voorbije weekend was Full Speed ruimschoots te sterk voor Ons Doel Bereikt. ODB stond enkele jaren onder leiding van Remco Torken, geen onbekende in de regio Leiden. De komende tegenstander ‘woont’ welhaast in de derde klasse en Stompwijk’92 rook in het voorbije seizoen dus juist even aan de tweede klasse. Terug in de derde klasse heeft Kamperveens brigade tot nu toe van alles meegemaakt: verlies, een gelijkspel en afgelopen zondag mocht de eerste winstpartij worden genoteerd. De opgaande lijn is dus gevonden, maar nu moet er vol worden gehouden. Blijven de punten achter in de stad van ‘rustugggg’ of gaan ze mee terug naar de sleutelstad?

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read