Derde klasse Hoog

ASC – Blijdorp

ASC deed afgelopen weekend goede zaken. Het won zelf met 2-0 van Slikkerveer en zag de directe concurrent voor plek 2, Sporting Leiden, met 0-2 verliezen van koploper RKDES. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben de mannen van Mo Bourgrine de kansen op directie promotie (nr.1 en 2 uit de derde klasse Hoog spelen volgend seizoen in de tweede klasse) dus nog volledig in eigen hand. Temeer omdat de Oegstgeestenaren Sporting al klopten. Zondag krijgt ASC het Rotterdamse Blijdorp op bezoek, dat met 7 punten uit 6 wedstrijden in de middenmoot is geklasseerd. De Rotterdammers speelden zondag met 1-1 gelijk tegen Nicolaas Boys.

Sporting Leiden – DONK

Sporting Leiden, waar trainer Kevin Wassenaar vorige week bekend maakte aan het eind van het seizoen te vertrekken bij de Morsploeg, dolf het onderspit tegen koploper RKDES (0-2) en dreigt de aansluiting met de kopploegen te verliezen. Komende zondag ontvangt de fusieclub subtopper DONK. De Gouwenaren wonnen hun laatste wedstrijd met 4-1 van hekkensluiter HOV/DJSCR. Op papier dus een interessant treffen, waarbij beide teams alleen gebaat lijken te zijn bij een overwinning.

Slikkerveer – Voorschoten ‘97

Voorschoten’97 lijkt te mikken op rechtstreekse plaatsing voor de derde klasse, waardoor de geel-groenen, in ieder geval volgend seizoen,  op de zondag in West 2 kunnen blijven uitkomen. Daartoe moeten de Adegeest-bewoners wel nog minimaal 1 plek stijgen op de ranglijst. Momenteel bezetten de mannen van Huib van Oosterom Soede de elfde plaats. Afgelopen zondag verloor Voorschoten ’97 met ruime cijfers bij MSV ’19 (6-2). Komende zondag gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij Slikkerveer, dat 1 punt meer dan de Voorschotenaren verzamelde.

Derde klasse Laag

SJZ – WIK

Nog drie wedstrijden en dan is SJZ klaar met het afscheidsrondje op de zondag. Ondanks het feit dat er voor de Zoeterwoudenaren niets meer op het spel staat, gooien de mannen van Ludo Pistorius er bepaald niet met de pet naar. Zondag won SJZ thuis met 4-0 van FC Pretoria en de groen-witten staan door dit resultaat nu bovenaan in hun klasse. Voor tegenstander WIK zijn de belangen veel groter. De Hagenezen willen (en kunnen) niet overstappen naar de zaterdag en zien het reizen op de zondag naar West 1 of Zuid beslist niet zitten. WIK behaalde drie punten uit drie wedstrijden en staat op de 5e plaats. Om de verhuizing naar een ander district te voorkomen, zal er dus door WIK in Zoeterwoude gewonnen moeten worden.

Taurus – Warmunda

Ook voor Warmunda zit het er op de zondag bijna op. Nog twee thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden en dan zijn de Warmonders klaar voor de overstap naar de zaterdag. Komende zondag gaan de mannen van Barry van Rijn naar Delft, waar de voetballende studenten van Taurus wachten. Warmunda verzamelde 8 punten uit 4 wedstrijden en bezet hiermee een derde plaats in hun nieuwe klasse. Afgelopen zondag speelde Warmunda met 1-1 gelijk tegen regiogenoot MMO.