Voorbeschouwing derde klasse Hoog

DIOS- ASC

ASC boekte zondag een toch wel verrassende zege bij Sporting Leiden (2-4), met een hoofdrol voor good old Ruben Dutrieux, en mag zich nu koploper noemen in de derde klasse Hoog. In deze competitie, die over elf wedstrijden gaat, plaatsen de bovenste twee clubs zich direct voor de tweede klasse. Komend weekend gaan de mannen van Mo Bougrine naar Nieuw-Vennep, waar tegenstander DIOS wacht. Beide teams troffen elkaar reeds eerder in deze voetbaljaargang, toen trok ASC aan het langste eind (2-1). DIOS heeft drie punten ondertussen. Hun eerste duel ging kansloos verloren tegen Sporting Leiden.

HOV/DJSCR – Voorschoten ’97

Voorschoten’97 speelt zondag in Rotterdam tegen HOV/DJSCR, de club waar oer-Feyenoorder Jan Boskamp ooit zijn eerste voetbalstappen zette. De Adegeest-bewoners gaan op jacht naar hun eerste punten in de promotieklasse en treffen een opponent die ook nog slechts 1 punt heeft verzameld. Voorschoten ’97- sterkhouder Niels van den Berg kon afgelopen zondag slechts één helft voor zijn ploeg in actie gekomen en bewees met twee doelpunten direct zijn grote waarde voor het team. Mogelijk dat Van den Berg zondag in de Maasstad wel direct aan de aftrap kan verschijnen.

FC IJsselmonde – Sporting Leiden

Ook Sporting Leiden speelt zondag in Rotterdam, de Morsbewoners gaan dan op bezoek bij FC IJsselmonde. Bij deze club vertrok een paar weken geleden trainer Marco van Rijn, hij moest vanwege drukke werkzaamheden per direct stoppen, en werd vervangen door Giovanni Franken. FC IJsselmonde speelde in de nieuwe competitie 2x gelijk en heeft derhalve 1 punt minder dan de Leidenaren. Beide clubs troffen elkaar nog nooit in competitieverband.

Voorbeschouwing derde klasse Laag

Wanica Star- SJZ

SJZ brengt zondag een bezoekje aan Den Haag, om het op te nemen tegen Wanica Star. De Sociaal Culturele Sportvereniging Wanica Star is genoemd naar het district Wanica, dat ten zuidwesten van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat beide clubs elkaar treffen. De thuisploeg kwam in deze klasse nog niet in actie, in tegenstelling tot de Zoeterwoudenaren die 4 punten uit 2 wedstrijden verzamelden. Afgelopen zondag eindigde het treffen tussen de mannen van Ludo Pistorius en Van Nispen in een 1-1 gelijkspel.

Warmunda speelt niet