Zondag 20 januari

Voorbeschouwing derde klasse zondag 20 januari

Alphen – Voorschoten’97

De ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede zette voor de winterstop een flinke stap richting de kampioenspoule door uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten te vergaren. De overwegend jonge ploeg heeft de wisselvalligheid achter zich gelaten en lijkt vroeg volwassen te zijn, qua verliespunten staat men zelfs op een keurige vierde plek. Na een zeer geslaagd weekend weg en een ruime overwinning in de RABO LAV Cup, waarin met 6-1 van competitiegenoot SJZ werd gewonnen, gaat de reis aanstaande zondag naar Alphen om tegen het gelijknamige Alphen aan te treden. De oranje-zwarten staan op een twaalfde plek, opvallend is het doelsaldo met 21 doelpunten voor en 28 tegen. Na komend weekeinde wachten er nog een drietal thuiswedstrijden, en gezien de nog volledige thuisscore moet het dan wel heel raar lopen willen de Voorschotenaren zich niet gaan mengen in de strijd om een treetje hoger.

Van Nispen – ASC

De Zilkers staan in de middenmoot, verloren hun laatste drie wedstrijden en snakken dus naar een overwinning. Omdat het gat tussen de nummer 2 en nummer 10 van de ranglijst slechts 5 punten is kan een goede serie dus voor enige verschuiving zorgen. De ploeg uit Oegstgeest, waar trainer Mo Bougrine verlengde, behaalde uit de laatste 3 wedstrijden slechts 3 punten maar staat nog keurig op een gedeeld tweede plaats. Op het moment van het zetten van zijn handtekening zal ongetwijfeld de doelstelling zijn uitgesproken om zich te plaatsen voor de kampioenspoule en gezien de aanwezige kwaliteiten en huidige stand moet dit zeker haalbaar zijn. Tel daarbij op dat er ook nog eens drie thuiswedstrijden volgen tegen ploegen die waarschijnlijk niet de top drie gaan vormen dan ziet het er voor de bewoners van Park Overveer gunstig uit. Alleen Van Nispen uit, altijd lastig.

Sporting Leiden – MMO

De fusieclub heeft een kwalitatief sterke selectie en de huidige tweede plek op de ranglijst is dan ook niet geheel onlogisch. Plaatsing voor de kampioenspoule mag dan ook niet alleen de doelstelling zijn, met het aanwezige spelersmateriaal moet er meer mogelijk zijn. Afgelopen weekend werd er een helft gespeeld tegen Jong Ado Den Haag en dinsdagavond werd er verloren van tweedeklasser TAVV in het kader van de Rabobank LAV Cup. Aanstaande zondag komt Met Moeite Opgericht naar de Mors, een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert en tot nu toe slechts 8 keer het net wist te vinden. Of trainer Kevin Wassenaar ook volgend seizoen voor de groep staat is overigens nog maar de vraag, de club heeft aangegeven wel verder te willen maar oude liefde roest niet dus het zou zo maar kunnen zijn dat hij letterlijk en figuurlijk de handschoenen weer oppakt.

Warmunda – SJZ

De Rode lantaarndrager uit Warmond kan wel eens aan de laatste wedstrijden op zondag bezig zijn, de overstap naar de zaterdag lijkt steeds dichterbij te komen. Nu de club na de trainersperikelen en het opstappen van een aantal spelers in een rustiger vaarwater is terechtgekomen kan het weer over voetbal gaan en kan de focus op het goed afsluiten van de tweede seizoenshelft. De eerstvolgende tegenstander komt uit Zoeterwoude Dorp, de mannen van Ludo Pistorius staan op plek 10 en hebben plaatsing voor de kampioenspoule nog in eigen hand, zeker omdat er na zondag nog een drietal thuiswedstrijden op het programma staan. SJZ is al drie wedstrijden ongeslagen, er zal de thuisploeg alles aan gelegen zijn om deze reeks te onderbreken en de laatste plaats te verlaten.