Derde klasse Hoog

ASC-Nicolaas Boys

Na drie speelronden is ASC de trotse koploper in de derde klasse ‘hoog’. Wanneer dit zo blijft of ASC eindigt als tweede is promotie naar de tweede klasse een feit. Die weg is echter nog lang en de vraag is ook of de ploeg uit Oegstgeest in staat is om dit vol te houden. Afgelopen zondag had de formatie van Mo Bougrine voor de pauze weinig te vertellen op bezoek bij DIOS, maar de thuisploeg kon slechts eenmaal scoren. Na de rust lieten de roodzwarten een geheel ander gezicht zien en uiteindelijk werd er een punt opgehaald bij de lijstaanvoerder uit 3A van eerder dit seizoen. Komende zondag komt Nicolaas Boys op bezoek. De ploeg uit Nieuwveen verzamelde tot nu toe vier punten, drie minder dan ASC. In de vorige competitie trokken Bougrine en de zijnen met 1-0 aan het langste eind.

Sporting Leiden-Slikkerveer

De fusieclub won afgelopen zondag voor de tweede keer een uitwedstrijd. Eerder werd DIOS verslagen en nu moest FC IJsselmonde eraan geloven. In Rotterdam zegevierden de mannen van Kevin Wassenaar met 0-1. De zege was wel zwaarbevochten, vooral in de openingsfase deelden de Rotterdammers de lakens uit. Uiteindelijk werd Trogilio Pinas de gevierde man. Met Slikkerveer ontmoeten de Leidenaren andermaal en onbekende tegenstander. Sporting staat na drie speeldagen op de derde plaats, mede als gevolg van een thuisnederlaag tegen ASC. Slikkerveer pakte tot nu toe vier punten. Er werd gelijk gespeeld tegen HOV/DJSCR, verloren van Blijdorp en gezegevierd tegen DONK. Het mag duidelijk zijn, Sporting kan bij winst zich vaster nestelen in de top drie. Promotie wordt hevig verlangd en waarom ook niet?

Voorschoten’97-RKDES

Na twee nederlagen herstelde Voorschoten’97 zich op de derde speeldag. In Rotterdam werd HOV/DJSCR met 0-2 verslagen door twee doelpunten van sluwe vos Mike Nikic. Daardoor is de ploeg van Huib van Oostrom Soede van de laatste plaats af en met drie uit drie is er nog hoop om daadwerkelijk mee te doen om de promotie/nacompetitieplaatsen. Een tweede succes is dan echter wel nodig en daarvoor zal RKDES verslagen dienen te worden. Dat lijkt niet onmogelijk gezien de eerder klinkende 5-1 overwinning (november 2018). De brigade uit Kudelstaart zal zich echter niet voor de tweede keer voor schut willen laten zetten. Daarnaast zijn de komende bezoekers van sportpark Adegeest met zeven uit drie nog ongeslagen. Het wordt dus duidelijk een gevalletje van aan-of afhaken voor de groengelen.

Derde klasse Laag

Warmunda neemt het op tegen VCS. De Warmonders speelden pas eenmaal en wonnen ruim. De Haagse opponent kwam al drie keer in actie. De eerste twee ontmoetingen werden gewonnen, maar tegen RCD liep het verkeerd af afgelopen zondag (4-3). Gezien het scheve beeld op de ranglijst valt nog lastig in te schatten hoe het zit met de onderlinge verhoudingen. Los daarvan heeft Warmunda eigenlijk maar 1 doel: het zondagvoetbal op een zo waardig mogelijke manier afsluiten om straks te verkassen naar de vierde klasse op zaterdag.