donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zondag 27 oktober

Voorbeschouwing derde klasse, zondag 27 oktober

-

Derde klasse A

Spaarnwoude-Sporting Leiden

Hoewel Sporting Leiden ook zijn derde wedstrijd verloor was er wel degelijk iets als hoop op beter ontstaan in de wedstrijd tegen Voorschoten’97. Voetballend werd er duidelijk een stap vooruit gezet, mede door de inbreng van routiniers als Boudewijn Kamphues en Trigillio Pinas. Het scoren blijft vooralsnog een probleem, maar als de aanvoer richting de aanval beter verzorgd wordt kan het niet anders of ook dat zal de goede kant opgaan. Spaarnwoude is net als vele tegenstanders dit jaar een onbekende grootheid. Kijkend naar de cijfers is het aantal tegengoals van die club een strohalm waar Charl van Goozen en de zijnen zich aan kunnen vastklampen. De club uit Spaarndan zette voorts pas een van de vier wedstrijden om in een overwinning. Een topploeg in de afdeling lijkt het zo niet te zijn. Aftasten en zekerheden achterin inbouwen lijken voor de hand te liggen. Een puntje meenemen naar Leiden zou goed zijn voor het zelfvertrouwen.

Voorschoten’97-Van Nispen

Van Nispen is de volgende horde van de jonge selectie van Huib van Oostrom Soede. De eerste zege van vorige week smaakt vanzelfsprekend naar meer. Van Nispen kreeg met 4-1 op de broek van VVH/Velserbroek en moet genoegen nemen met een achtste plaats. Dat is een positie die Voorschoten’97 maar al te graag zou innemen. Wil dat lukken dan is een overwinning op de ploeg uit De Zilk welhaast een must. Wat meer effectiviteit in de voorhoede kon wel eens hard nodig zijn. Hoewel er kansen genoeg waren zondag, werden die pas in het laatste stadium van de wedstrijd verzilverd. Routinier Roy Elligens en jeugdig talent en de rappe Jiggy van Engelen lijken in de toekomst een mooi tandem te kunnen gaan vormen voorin. Misschien dat zij zondag van zich kunnen laten spreken.

Derde klasse B

SV Charlois-Stompwijk’92

Weer een volkomen onbekende tegenstander voor Stompwijk’92. De ploeg uit Rotterdam doet het niet onaardig getuige de vierde plek, maar staat al zes punten achter op het ongenaakbare Full Speed. Stompwijk’92 haalde vorige week een punt thuis tegen DHL, maar had sterk het idee dat er meer in had gezeten. De positieve kant van dit resultaat is wel dat de Stompwijkers al vier wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Voor Patrick Kamperveen is het te hopen dat Nick Ammerlaan weer zijn opwachting kan maken. Zo niet, dan zou de trainer al tevreden zijn met 0-0. De vleugelaanvaller lijkt onmisbaar als het gaat om het scoren van de broodnodige doelpunten.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read