Zondag 3 februari

Voorbeschouwing derde klasse A 

Voorschoten’97-Sporting Leiden

Sporting Leiden versterkte de selectie deze zomer danig en werd alom als titelkandidaat gezien. De huidige zesde plek met acht punten achterstand op de koploper DIOS is behoorlijk teleurstellend tot dusver. In het slechtste geval zou Sporting zelfs de kampioenscompetitie kunnen missen. Dat nooit, zo meent men bij de fusieclub! Met die vaste overtuiging zullen de mannen van Kevin Wassenaar zondag het veld opgaan. De ploeg heeft ook nog wat recht te zetten door de misschien wel beschamende nederlaag tegen Nicolaas Boys. Het is de hoogste tijd dat het ware Sporting Leiden op staat. Overigens speelt de Leidse ploeg ook donderdag 7 februari. Dan komt MMO op bezoek om in te halen.

Tegenstander Voorschoten’97 doet het uitstekend. Trainer Huib van Oostrom Soede past met regelmaat  jonge spelers van de Onder 19 selectie 2 of lager in en dat blijkt te werken. Onder de vleugels van routiniers als Mike Nikic, Chris van der Mijn en Niels van den Berg kunnen de talenten zich ontwikkelen. Een goed voorbeeld daarvan is Janno van der Born. De 18-jarige is inmiddels verzekerd van een basisplaats als vleugelverdediger. Timo van Aken voorspelde dat zijn ploeg zeven punten zou halen uit de laatste drie wedstrijden. Bernardus is inmiddels verslagen en volgende week lijkt Warmunda ook te verslaan te zijn. Met andere woorden: het wordt in Van Akens optiek een gelijkspel. Dat vullen we dan maar in op het totoformulier.

ASC-Nicolaas Boys

De thuisploeg haalde zondag jongsleden een puntje tegen Warmunda, waar men oh zo graag had gewonnen. Niet alleen omdat dit toch een ‘burenruzie’ is, maar meer nog omdat ASC met een zege op de derde plaats was gekomen. Dat was een reuzenstap richting de kampioenspoule geweest. Een plek in deze begeerde eindfase is nog steeds waarschijnlijk, maar dan moet er nog minimaal een zege worden behaald. Nicolaas Boys is echter een tegenstander die vorige week nog Sporting Leiden met 0-2 terug wees en dus niet zomaar te kloppen zal zijn. De club uit Nieuwveen is ondertussen ook een gegadigde voor het toetje waar beslist wordt over promotie, mede door drie zeges op rij. Met een punt zouden beide ploegen al goede zaken doen zo is de inschatting. Wordt het een bloedeloze 0-0 waarin de angst om te verliezen regeert?

Graaf Willem II/VAC-Warmunda

Op 21 oktober boekte Warmunda de laatste zege. Logisch dus dat de ploeg ergens onderaan de derde klasse A te vinden is. Sinds bekend is geworden dat de Warmonders naar de zaterdag gaan is de competitie in feite van geen enkel belang. Het is niet waarschijnlijk dat de spelers er verder met de pet naar gooien, voetballen doe je nog steeds om te winnen, ook al zijn er geen prijzen te halen. Trainer barry van Rijn zal het ook zijn eer te na vinden om zich wekelijks naar de slachtbank te laten leiden. Graaf Willem II/VAC zal zondag de instelling van de selectie testen. De gastheren haalden uit de laatste vier wedstrijden tien punten en de kampioenspoule is zelfs nog haalbaar als de ploeg de laatste twee wedstrijden wint. Warmunda zal vol aan de bak moeten om deze gemotiveerde tegenstander te weerstaan.

SJZ-Alphen

Een volslagen krachteloos SJZ, na een nog wel bemoedigende start, leed zondag een kansloze nederlaag tegen Graaf Willem II/VAC. Alleen een wonder, drie zeges en het nodige puntenverlies van de concurrentie zou de ploeg in de competitie kunnen brengen waar de prijzen verdeeld worden. De kans hierop is eigenlijk puur theoretisch te noemen. Het zou Ludo Pistorius en zijn mannen bitter tegenvallen dat het seizoen afgesloten wordt in een afdeling waar het niet gaat om de knikkers. Puntenverlies zondag zet definitief een streep door alle ambities. Mouwen opstropen en gaan voor de winst is de enige optie voor de club uit Zoeterwoude-Dorp. Bij de groen-witten moet verder worden afgewacht of er ook volgend seizoen nog op zondag wordt gevoetbald, een discussie die al eerder gevoerd werd bij de huidige nummer elf.