Derde klasse A hoog

ASC – Slikkerveer

Afgelopen zondag werden er drie punten opgehaald uit Rotterdam, maar ondanks de winst was er ook nog een kritische noot want er had veel meer gescoord mogen en waarschijnlijk ook moeten worden. Naast de eigen wedstrijd van aankomend weekeinde tegen Slikkerveer zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar de topper tussen Sporting Leiden en RKDES, mocht alles meezitten dan zou zo maar de koppositie ingenomen kunnen worden door de manschappen van Mo Bougrine. Tegenstander Slikkerveer staat in de ruime middenmoot, met gemiddeld een punt per wedstrijd en gezien de stand op de ranglijst zou een overwinning voor de formatie uit Oegstgeest in de lijn der verwachtingen liggen. Het blijft echter voetbal, tegen de klok van vieren weten we meer.

MSV’19 – Voorschoten’97

Voorschoten’97 en Blijdorp deelden de punten afgelopen weekend. Een gemiste kans voor de thuisploeg om drie punten bij te schrijven. Dit zal dan maar moeten gebeuren in Maassluis waar de degens gekruist gaan worden met MSV’19 , een ploeg die qua punten en doelsaldo exact gelijk staat met de Voorschotenaren. De jonge ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede heeft tot nu toe al heel veel ervaring opgedaan, en zeker in de deze derde klasse hoog kijken ze waarschijnlijk hun ogen uit. Een overwinning zal wat meer lucht geven en geeft vertrouwen voor het restant in deze competitie.

Sporting Leiden – RKDES

Een heuse kraker in de Mors, waar koploper RKDES op bezoek komt. In de reguliere competitie werd met 1-2 gewonnen van de brigade uit Kudelstaart. Bij winst zullen de mannen van trainer Kevin Wassenaar qua verliespunten koploper zijn, en komt de doelstelling om te promoveren weer een stapje dichterbij. Voetballend gezien behoren de Leidenaren tot een van de betere ploegen in deze afdeling, het is aan de sterktehouders in het team en de staf de taak om het voetbal te laten zegevieren en dan moet het wel heel gek lopen als er aan de finish geen prijs ligt te wachten.

Derde klasse A laag

SJZ – Pretoria

Koploper SJZ ontvangt het Rotterdamse Pretoria en gezien de ranglijst moet dit geen probleem zijn. Onbekend maakt onbemind, maar van een ploeg die in drie wedstrijden slechts twee keer het net wist te vinden hoef je normaal gesproken aanvallend niet al te veel te verwachten. De Dorpers kunnen onbevangen het restant van de competitie uitspelen, komend seizoen vindt er immers een hereniging plaats met de Rijndijkers in de zaterdag vierde klasse. Vertrekkend coach Ludo Pistorius is er alles aan gelegen om deze competitie in stijl af te sluiten en gezien de gedeelde koppositie lukt dat tot nu toe aardig.

Derde Klasse D laag

Warmunda – MMO

De Warmonders zijn in deze competitie nog ongeslagen en staan qua verliespunten bovenaan. Bij de tegenstander uit Hoogmade loopt het wat stroever, al wonnen zij afgelopen zondag hun eerste wedstrijd en wellicht geeft dat de bezoekers vertrouwen op een goed resultaat. Ook Warmunda kiest voor het zaterdagvoetbal, maar wie in het DNA van de club kijkt zal zien dat ook zij op een waardige manier afscheid willen nemen van het zondagvoetbal. De thuisclub heeft dit seizoen al heel wat voor de kiezen gehad maar het vlaggenschip heeft laten zien goed met tegenslagen te kunnen omgaan en dit zal dan een vervolg moeten krijgen tegen Met Moeite Opgericht.