Derde klasse Hoog

FC IJsselmonde-ASC

Een regelrechte topper op sportpark Varkenoord in Rotterdam. De FC staat samen met ASC en RKDES bovenaan. Het trio verzamelde twintig punten in negen duels. Nu wil het geval dat RKDES thuis speelt tegen nummer vier en dat is DONK. Dit zijn de vier ploegen die gaan uitmaken welke twee clubs rechtstreeks promoveren. De andere twee teams worden veroordeeld voor de nacompetitie, waarbij er dus nog steeds een kans ligt om een prijs te pakken. Het gaat er dus om spannen en ASC tankte wat dat betreft vertrouwen met een klinkende zege op Voorschoten’97 (5-1), dat eerst met 0-1 voorkwam en later tegen tien man uitkwam. De thuisploeg bleef echter ondanks die minderheid beter en deed zo Voorschoten’97 voor de tweede keer pijn dit seizoen. Een nederlaag hoeft voor ASC nog niet fataal te zijn, maar bij winst wordt de kans om de stap omhoog te maken levensgroot. Saillant is dat de formatie van Mo Bougrine op de laatste speeldag thuis uitkomt tegen RKDES. Die ploeg kon een 1-2 voorsprong bij Slikkerveer niet vasthouden (2-2) en heeft in de slotfase van deze competitie ook de pech dat veel spelers niet meer inzetbaar zijn. FC IJsselmonde is de nummer drie uit de eerste competitie en staat op basis van een beter doelsaldo eerste. De mannen uit de havenstad wonnen afgelopen weekend met speels gemak van HOV/ DJSCR (5-1).

HOV/DJSCR-Sporting Leiden

De Leidse ploeg staat na de zege op MSV’19 (1-0) op de zesde plaats en moet nog 1 stekje klimmen om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De nummers drie, vier en vijf komen immers uit in de nacompetitie en komen daar uit tegen de ‘losers’ uit de tweede klasse C en D. Mocht de fusieclub zich weten te plaatsen dan zou Stompwijk’92 de tegenstander kunnen zijn. Die ploeg kan zich echter ook nog veilig spelen. Over Sporting Leiden later deze week meer aan de hand van en interview met Giovanni Koelink. De middenvelder keerde afgelopen zondag terug in de hoofdmacht. En met succes..

Voorschoten’97-DIOS

Ondanks het gegeven dat Voorschoten’97 zich plaatste voor de derde klasse A Hoog kan het zo maar zijn dat er na elf gespeelde wedstrijden door gevoetbald moet worden. De formatie van Huib van Oostrom Soede staat op de voorlaatste plaats en moet minimaal tiende worden om met vakantie te kunnen. MSV’19 of Blijdorp zal dus gepasseerd moeten worden op de ranglijst. Eenvoudig zal geel en groen het niet krijgen komende zondag. DIOS lijkt namelijk op weg naar de nacompetitie en wil de punten gewis meenemen vanaf sportpark Adegeest. Tegen ASC kon Voorschoten’97 het niet bolwerken. Zelfs tien Oegstgeestenaren waren in de tweede helft te sterk.

Derde klasse Laag LA

SJZ-Graaf Willem II VAC

Op papier is er sprake van een topper. Op de laatste speeldag speelt de nummer 1 tegen de nummer 3. De eerste twee ploegen handhaven zich in de derde klasse zonder verder te hoeven spelen, hoewel dat voor SJZ weer niet veel uitmaakt vanwege de overstap naar de zaterdag. SJZ heeft drie punten meer dan Graaf Willem II VAC, mede door een zege afgelopen weekend op het zeer povere Toofan. Ludo Pistorius en zijn mannen hebben zestien punten verzameld en een indrukwekkend doelsaldo van 18 voor en 2 tegen. Als Graaf Willem met hele ruime cijfers wint in Zoeterwoude zou er nog stuivertje gewisseld kunnen worden. De eerste ontmoeting in de reguliere derde klasse A eindigde overiges wel in 0-3 voor de geel-groenen.

Derde klasse Laag LD

Warmunda gaat vrijwel zeker als derde eindigen in deze poule om vervolgens afscheid te nemen van het zondagvoetbal. De wedstrijd tegen ASW staat ook weer in het teken van ‘Om des Keizers baard’, maar de ploeg van Barry van Rijn wil ongetwijfeld wel waardig afscheid nemen van de zondag als speeldag. Daarna volgt een nieuw avontuur op zaterdag. Tegenstander in duel acht is overigens ASW, dat onderin bungelt en er wel eens beter heeft voorgestaan.

NOTE REDACTIE: NA HET OPSTELLEN VAN DEZE VOORBESCHOUWINGEN HEEFT DE KNVB WEER EEN NIEUWE DRAAI GEGEVEN AAN HET VERHAAL VANWEGE HEVIG VERZET VANUIT EEN GROOT AANTAL CLUBS BETREFFENDE HET LATEN VERVALLEN VAN DE VIERDE EN LATER DERDE KLASSE. DE PLOEGEN UIT DE DERDE KLASSE HOOFD BLIJVEN DERDEKLASSER, TENZIJ ER WORDT GEPROMOVEERD UITERAARD. DE PLOEGEN UIT DE DERDE KLASSE LAGEN WORDEN VIERDEKLASSER. MAAR DAT KAN MORGEN WEER ANDERS ZIJN…