Derde klasse A Hoog (zondag)- Voorschoten’97 (zo) en Blijdorp konden na afloop van de gespeelde wedstrijd (3-3) beiden een winstpunt aan het puntentotaal toevoegen, maar eigenlijk kende de voetbalmiddag in Voorschoten door onverkwikkelijkheden, binnen én buiten het veld, louter verliezers.

De wedstrijd in Voorschoten begon nog alleraardigst. De gastheren kwam al na vier minuten op voorsprong. Een voorzet van Mike Nikic bereikte Thomas van der Veldt, die de 1-0 aantekende. Niet veel later leek Nikic ook voor de 2-0 te gaan zorgen, maar zijn doelpoging verdween op wonderlijke wijze via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Ook Roy Elligens kreeg een goede kans op verdubbeling van de voorsprong, maar de spits zag zijn poging door Blijdorp-doelman Dylan Ramos worden gestopt.

Een moment in de 24e minuut was de opmaat voor een vervelend vervolg van de wedstrijd. Arbiter Buitenman zag in een botsing tussen Voorschoten’97- aanvoerder Bennie Hogewoning en een Blijdorp-speler een overtreding van Hogewoning, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Voorschoten ’97- doelman Chris van der Mijn was vervolgens kansloos op de hevig betwiste elfmetertrap van Fonseca Alves (1-1). Naarmate de wedstrijd vorderde groeide bij de thuisploeg de irritatie over de arbitrage en de Voorschotenaren lieten dit de leidsman in woord en gebaar duidelijk weten.

Vlak voor rust kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong. Roy Elligens gaf een voorzet vanaf de linkerkant die door Ramos werd gemist, waarna Nikic alert reageerde (2-1). Kort na de pauze leverde Voorschoten ’97-aanvaller Glenn Mulder de bal in bij Van der Veldt, die verzuimde om de 3-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later kreeg de thuisploeg de rekening van deze misser gepresenteerd. Van der Mijn tastte mis bij een dwarrelbal vanaf links, waarvan Daans profiteerde (2-2). De keeper herstelde zijn fout nauwelijks een paar minuten later, door een volgende penalty van de Rotterdammers fraai te pakken. In de tegenaanval werd een goede voorzet van Mulder nu wel op de juiste waarde geschat, Roy Elligens kopte vallend de 3-2 binnen.

Voorschoten ’97 leek de zege binnen te halen, maar de thuisploeg schoot zichzelf in de voet. Nikic kreeg vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. De Rotterdammers roken hun kans en profiteerden niet veel later van hun numerieke meerderheid (3-3). In de chaotische slotfase haalde Wout Adriaanse nog een bal van de Voorschotense doellijn en voorkwam hiermee een Rotterdamse zege.

Na afloop van de wedstrijd vonden op weg naar de kleedkamers ongeregeldheden plaats, waarbij de Voorschoten ’97-grensrechter verwondingen aan het gezicht opliep. De doelman van de bezoekers pakte een negatieve hoofdrol. Na de schandalige gebeurtenissen van een dag eerder op een voetbalveld in Hoofddorp, dus ook zondag in Voorschoten anti-reclame voor de voetbalsport. Scheidsrechter Buitenman was na afloop bij beide partijen de gebeten hond, maar de teams zouden beter bij zichzelf te rade kunnen gaan. Ook een warrig leidende scheidsrechter is geen excuus voor het vertoonde pandemonium op Sportpark Adegeest. Van het door de KNVB-gepredikte RESPECT op en rondom het voetbalveld, was zondag in Voorschoten in ieder geval niet veel te merken.

Voorschoten ’97(zo) – Blijdorp 3-3 (2-1). 4. Van der Veldt 1-0 , 24. Fonseca Alves 1-1, 38. Nikic 2-1, 56. Daans 2-2, 65. Ellligens 3-2 88. Varela 3-3. Scheidsrechter: Buitenman Toeschouwers :100.

Basisopstelling  Voorschoten ’97: Van der Mijn, Van der Born, Van Veen, Hilders, Adriaanse, Hogewoning, Mulder, Nikic, Elligens, Van der Veldt, Sarmastzada.

Foto’s: Luuk Oerlemans

1 REACTIE

 1. Geachte Heer Nazloomian,

  Ik heb uw verslag met stijgende verbazing gelezen.
  Uit de laatste alinea blijkt dat u totaal niet in de buurt bent geweest van het tumult na afloop.
  Er is maar 1 persoon verantwoordelijk voor de gebeurtenissen gisteren, en dat is de keeper van Blijdorp.
  Het betaamt een goed journalist om eea uit te zoeken voordat er allerlei insinuaties in een verslag worden
  geplaatst.
  Ik hoop dat u voortaan wat verstandiger met uw uitspraken omgaat.

  Met vriendelijke groet
  Bob van Aken

Comments are closed.