HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten ’97 (zo) pakt eerste punt bij FC Aalsmeer (2-2)

Voorschoten ’97 (zo) pakt eerste punt bij FC Aalsmeer (2-2)

-

Derde klasse A (zondag)- Na twee eerdere nederlagen, beide keren met 5-2, stapte Voorschoten ’97 in de derde competitieronde dit keer met een punt van het veld. In Aalsmeer werd onder erbarmelijke weersomstandigheden bij de plaatselijke FC met 2-2 gelijkgespeeld, nadat de bezoekers bij de rust nog met 0-2 voor stonden.

Voorschoten ’97-trainer Huib van Oosterom Soede koos dit keer voor een andere strijdwijze voor zijn ploeg en deze gewijzigde tactiek bleek gelijk zijn vruchten af te werpen. Fouad Bhour reageerde na een kwartier spelen alert op een geblokte poging van Hamid Samastzada (0-1) en Roy Elligens verdubbelde tien minuten voor rust zelfs de voorsprong voor de bezoekers. Na rust was Voorschoten ’97 even de kluts kwijt en dat resulteerde in twee tegendoelpunten binnen vijf minuten. Na deze fase herpakten de bezoekers zich weer en ontstond er een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Voorschoten ’97 had met wat meer geluk zelfs met de volle buit uit Aalsmeer kunnen vertrekken, maar een doelpoging van Jurgen Oerlemans in de laatste minuut van de wedstrijd eindigde op de Aalsmeerse lat. Al met al voor Voorschoten ’97 een resultaat bij een sterke tegenstander, dat over het algemeen de goedkeuring kon wegdragen in het Voorschotense kamp.

Bij Voorschoten ’97 staat dit seizoen Jeroen Vlak onder de lat. Keeper Chris van der Mijn, sinds jaar en dag vaste keus in het doel bij de Adegeest-bewoners, is aan zijn schouder geopereerd en is derhalve voorlopig niet inzetbaar. Hierdoor kreeg de 22-jarige Vlak, vorig seizoen uitkomend in het tweede, zijn kans. De Voorschotenaar was met diverse reddingen medeverantwoordelijk voor het feit dat zijn team een punt naar Voorschoten kon meenemen. Vlak na afloop:,,Nee, het was vandaag met dit weer geen lolletje om in het doel te staan, maar ik ben blij dat we in ieder geval nog een punt aan deze wedstrijd hebben overgehouden. Het is jammer dat we direct na rust binnen 5 minuten onze voorsprong verspelen, maar al met al is een gelijkspel wel verdiend denk ik. Met een beetje geluk winnen we door dat schot van Jurgen (Oerlemans, SN) ook nog, alhoewel dat misschien wat teveel van het goede zou zijn geweest. Hopelijk is dit eerste punt voor ons een opmaat naar meer’’, aldus de student econometrie.

FC Aalsmeer – Voorschoten ’97 2-2 (0-2). 15. 0-1 Bhour, 35. 0-2 Elligens, 46. 1-2 , 51. 2-2.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Vlak, Beelen, T. Mulder, G. Mulder, Kirkici, Sarmastzada, Hilders, Oerlemans, Van Aken, Elligens, Bhour.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans