HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten ’97(zo) herpakt zich met zege in Rotterdam (0-2)

Voorschoten ’97(zo) herpakt zich met zege in Rotterdam (0-2)

-

Derde klasse Hoog- Na  twee eerdere nederlagen in de derde klasse Hoog, was er nu wel winst voor Voorschoten’97. Ondanks het ontbreken van sterkhouders Niels van den Berg en Roy Elligens, pakten de Adegeest –bewoners zondag de volle winst bij HOV/DJSCR. De twee doelpunten van Mike Nikic waren voldoende om de drie punten naar Voorschoten mee te nemen (0-2).

Voorschoten ’97 –trainer Huib van Oosterom Soede was de laatste weken niet tevreden over de instelling van zijn elftal, maar in Rotterdam lieten de geel-groenen zien ook als team te kunnen opereren. Dit leidde in de 1e helft echter nog niet tot grote kansen voor Voorschoten ’97. Omdat ook de gastheren voor rust nauwelijks gevaarlijk konden worden, was de 0-0 ruststand dan ook een logisch gevolg. In de 2e helft kwam Voorschoten’97 na ruim 20 minuten spelen aan de leiding. Bryan Hilders legde de bal panklaar voor Nikic, die de bal tegen de touwen kogelde (0-1). De Rotterdammers probeerden hierna met hoge ballen om hun kopsterke spits in stelling te brengen, maar keeper Chris van der Mijn werd nauwelijks serieus in de problemen gebracht. De definitieve beslissing viel twee minuten voor tijd. Knullig balverlies van de gastheren, leidde tot een Voorschotense uitbraak en opnieuw was Hilders verantwoordelijk voor de assist en Nikic voor de afronding (0-2).

,, Het was vandaag een overwinning van het collectief’’

Voorschoten ’97-doelman Chris van der Mijn na afloop: ,, We hebben het gemis van Van den Berg en Elligens weten op te vangen door met elkaar keihard te werken. Het was vandaag echt een overwinning van het collectief. We willen in ieder geval in de derde klasse blijven en daarom was deze overwinning ook hard nodig.’’

De KNVB maakte recent bekend dat , met ingang van volgend seizoen,  in West 2 de vierde klasse zondag gaat verdwijnen. Hoe is daar bij de zondagtak van Voorschoten ’97 op gereageerd?

Van der Mijn:,, Eerlijk gezegd is het bij ons nauwelijks een gespreksonderwerp geweest. Een overstap van zondag 1 naar de zaterdag West 2 is voor ons sowieso al onwaarschijnlijk, al was het alleen maar vanwege het ruimtegebrek van de club op de zaterdag. Daarnaast heeft de club natuurlijk al een 1e elftal dat op de zaterdag (2e klasse, SN) uitkomt. Wij gaan ervan uit dat we volgend seizoen in ieder geval in de derde klasse zondag West 2 uitkomen. Wat het seizoen daarna gebeurt, dat zien we dan wel weer. Als we gedwongen zouden worden om te kiezen voor West 1 of Zuid 1, dan zou dat voor mij wel een reden kunnen zijn om te stoppen. In wedstrijdjes in Brabant heb ik niet veel trek. Zover is het echter nog lang niet. Ik moet trouwens nog maar zien of het allemaal doorgaat. Het zou niet de eerste keer zijn dat de bond terugkomt op een eerder genomen besluit”,  aldus de Voorschoten ’97 –keeper.

Door dit resultaat heeft Voorschoten ’97 nu drie punten uit drie wedstrijden. Komend weekend ontvangt Voorschoten’97  RKDES uit Kudelstaart, dat zeven punten uit drie wedstrijden verzamelde.

HOV/DJSCR – Voorschoten ’97 (zo)  0-2 (0-0). 66. 0-1 Nikic, 88. 0-2 Nikic

Basisopstelling  Voorschoten ’97: Van der Mijn, Aschman, Van Veen, Mulder, Adriaanse,Hogewoning, Oerlemans, Hilders,Nikic, Van Aken, Van der Veldt.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans.