HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) doet zichzelf tekort

Voorschoten’97 (zo) doet zichzelf tekort

-

Derde klasse hoog (zondag)- Voorschoten ’97 (zo) verloor gisteren ook zijn tweede wedstrijd in de 3e klasse Hoog. Nicolaas Boys was in Voorschoten te sterk voor de Adegeest-bewoners. Na een 0-0 ruststand trokken de Nieuwveners aan het langste eind (2-3). Maar was een nederlaag wel nodig geweest?

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht en kwamen niet tot noemenswaardige kansen. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg. De bezoekers kwamen vlak na rust aan de leiding. De Voorschotense defensie verzuimde om adequaat te handelen bij een bal op de achterlijn, waarna de bezoekers de bal eenvoudig in het doel konden schuiven (0-1). Nadat Niels van den Berg, ingevallen omdat de belangrijke pion ziek was geweest, via een penalty de stand weer in evenwicht had gebracht, was het niet veel later alweer raak aan de andere kant. Een hoge voorzet van de bezoekers werd door de wind gedragen en viel op kolderieke wijze in het doel van de gastheren (1-2). Na opnieuw een persoonlijke fout van Voorschoten ’97 werd het 1-3, de 2-3 van Van den Berg kwam te laat om het nog echt spannend te maken.

,, Het is gewoon ongelooflijk hoe wij de goals tegen krijgen’’

Opnieuw dus een nederlaag voor  de ploeg van de flink balende Voorschoten’97 trainer Huib van Oostrom Soede. De Haagse oefenmeester na afloop:,, Het is gewoon ongelooflijk hoe wij de goals tegen krijgen. Sommige doelpunten waren bijna lachwekkend. Door drie fouten van ons maken zij drie goals. Ik weet niet wat het is maar wij krijgen dit soort goals altijd tegen, nooit mee. Dat heeft denk ook te maken met een gebrek aan voetbalgogme van onze kant. Niels van den Berg komt er in de rust in en bewijst gelijk de waarde voor het team, maar als hij er niet bij mis ik duidelijk een verlengstuk in het veld. Daarnaast vind ik dat als het niet lekker loopt , je in ieder geval keihard kan werken en die instelling heb ik vandaag bij sommige jongens duidelijk gemist. Jammer, want er zitten beslist talentvolle spelers in deze selectie. We gaan ons de rest van dit seizoen nu richten op het behoud van het derdeklasserschap”, aldus de trainer tot besluit.

Voorschoten ’97 – Nicolaas Boys 2-3 (0-0) 50. 0-1, 61. Van den Berg 1-1, 70. 1-2 , 76. 1-3, 90. Van den Berg 2-3.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97