vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) en WVC komen niet tot scoren

Voorschoten’97 (zo) en WVC komen niet tot scoren

-

Derde klasse (zondag)- Voorschoten ’97 ontving zondagmiddag WVC uit Roelofarendsveen. De winnaar kon uitlopen richting het linkerrijtje en de verliezer zou extra kopzorgen krijgen. Het werd een ‘politiek correcte’ 0-0, en daar konden beide ploegen tevreden mee zijn. Laten we het simpel houden: de eerste helft was voor de thuisploeg en de bezoekers lieten in de tweede helft zien dat zij ook genoeg kwaliteit in huis hebben.

De wedstrijd begon in een erg laag tempo. WVC bleef het eerste kwartier angstvallig met tien man achter de bal en liet Voorschoten druk zetten. De thuisploeg had echter moeite om de organisatie neer te zetten. Over en weer was het allemaal erg gezapig. Op momenten dat de “Veners” een aanval opzetten, liet de thuisclub dat te makkelijk toe.

Roy Elligens van de Voorschotenaren bracht wat pit in de wedstrijd. Zijn manschappen durfden onder zijn aanvoering wat hoger te staan en de tegenstander reageerde hierop door hun lichaamskracht in te zetten. De groengelen mopperden veel over het fysieke spel, maar de bezoekers speelden zeker niet over het randje.

Gelukkig werd het mopperen door Voorschoten omgezet in daden en de thuisploeg ging op jacht naar een treffer. Rond het half uur haalde Elligens de achterlijn en zette voor op Hamidullah Sarmastzada, die op de lat schoot. Iets later misten Bryan Hilders en Fouad Bhour nog voor open doel. Meer kansen dus voor de thuisclub, en zeker op basis van de laatste tien minuten voor de thee verdiende de ploeg van Huib van Oostrom Soede een doelpunt.

Zoals geschreven was de tweede helft meer voor de bezoekers. Zelfverzekerder kwamen zij uit de kleedkamer. WVC speelde middels een betere organisatie en daar kwamen een aantal goede aanvallen uit voort.  De trainer van WVC, Loek Hendriks, wisselde na rust drie keer en dat bevorderde hun aanvallende spel. Nu was het de ploeg uit de Veen die ballen op de lat plaatsten en voor open goal hun kansen misten. De thuisploeg stond in de achteruitstand.

Een kwartier voor het einde deed Voorschoten’97 iets terug. Jeugdspeler Tom Rijpsma kwam een keer of twee in de buurt van het vijandige doel, maar hij kon het niet afmaken. In de eerste helft stond Rijpsma linksback, waar hij moeite had met het afstoppen van zijn tegenstander. Nu hij na een wissel van zijn trainer voorin mocht uitspelen, stichtte hij duidelijk gevaar.

Rijpsma na afloop: ,,Ik heb gisteren een hele wedstrijd gespeeld met de jongens onder 19-1. Vandaag had ik niet verwacht weer een hele te spelen, maar de trainer had dus wel negentig minuten voor mij in petto. Nu ben ik op, maar dit is goed voor mijn ontwikkeling. Ik speel nu al zo’n anderhalf jaar mee met de senioren en wat mij het meeste opvalt is dat het fysiek een stuk zwaarder is. Ik ben blij dat ik de kans krijg in dit team. Een paar jaar geleden speelden in het eerste van de zondag alleen maar mannen van 25 jaar en ouder. De club wil nu een verjonging zien, zodat wij een soort opleidingsteam worden.”

Van Oostrom Soede: ,,Wij zijn blij met een punt achteraf, al hadden we op sommige momenten meer aanspraak op de winst moeten maken. Maar wat mij heel goed doet, is dat we een combinatie met de jeugd zijn gaan maken voor de zondag-afdeling. Ik ben hier nu al vijftien jaar trainer, maar dit is wel heel uitdagend. Wij maken ook geen onderscheid in wat voor spelers een kans krijgen in ons eerste elftal. Onze keeper Jeroen van Breene bijvoorbeeld speelde een jaar geleden in de jongens onder 19-5. Hij gaf aan dat hij toch wel graag in de senioren wil blijven keepen en ik nodigde hem toen uit mee te gaan trainen. En je ziet het resultaat. Ook al heeft hij niet hoog gespeeld in de jeugd; hij staat nu wel gewoon goed te keepen in zondag 1. Uiteindelijk willen wij als club dat er jongens straks goed genoeg zijn voor het hogere niveau bij het eerste elftal op zaterdag.”

Opstelling Voorschoten ‘97: Van Breene, Rijpsma, Adriaanse, Mulder, Kirkici, Hilders, Sarmastzada, Beelen, Bhour (Welling), Van Aken, Elligens.

Opstelling WVC: Nugteren, Van Ruiten, Disseldorp, Huigsloot, Hogenboom (Vellinga), Van der Zwet, Gies-Broesterhuizen, Hoogenboom (Van Ruiten), De Jong (Prins), Vermeer, Van Veen.