Derde klasse A Hoog (zondag)- De zondagtak van Voorschoten’97 speelde tot opluchting van Huib van Oostrom Soede aanzienlijk beter dan vorige week toen het kansloos ten onder ging tegen ASC. ,,De 0-3 nederlaag suggereert dat het van onze kant weer zwak was, maar niets is minder waar. We hadden kansen zat, maar die werden niet benut. Na de 0-1 kregen we een paar juweeltjes van mogelijkheden maar mede door verkeerde keuzes scoorden we niet. Zo ging er iemand alleen op de keeper af, maar hij ging voor eigen succes in plaats van de bal af te geven aan een medespeler die er nog beter voor stond. Ook werd er een bal tot twee keer van de lijn gehaald. Tja, ga je met 1-1 de rust in dan wordt het een heel ander verhaal.”

De tweede helft was het meer van hetzelfde, waar DIOS zich opnieuw slagvaardiger toonde. ,,Heel jammer natuurlijk, maar over het spel ben ik tevreden. Voor de top komen we eerlijk gezegd kwaliteit tekort, maar vergeet ook niet dat wij binnen de club ook een opleidingsinstituut zijn. Ik moet vaak spelers uit bijvoorbeeld de JO19-3 inpassen, leuk en uitdagend, maar er ontbreekt dan ook elke vorm van continuïteit. We staan nu laatste en volgens de laatste berichten van de KNVB moeten we promotie/degradatiewedstrijden gaan spelen. De eerste wedstrijd zou tegen HWD uit Rotterdam zijn. Men meldde mij overigens dat een definitieve uitspraak pas na komend weekend volgt. Wie volgt dit beleid nog?”

Een eventuele nacompetitie zou zuur zijn voor de selectie van Oostrom Soede die in de reguliere serie keurig op een zesde plaats eindigde. Afwachten geblazen dus.

Foto’s: Luuk Oerlemans