HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) terecht positief na 5-2 nederlaag bij RKDES

Voorschoten’97 (zo) terecht positief na 5-2 nederlaag bij RKDES

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Het klinkt misschien gek, maar na deze 5-2 nederlaag uit bij RKDES waren we met zijn allen toch positief gestemd. Natuurlijk is het nooit leuk om te verliezen maar met een zestal twintigjarigen heeft onze trainer Huib van Oostrom Soede de ingeslagen weg van de verjonging voortgezet. Ik ben zelf met mijn 28 jaar nu één van de routiniers bij Voorschoten’97. Ach ja, een enkele persoonlijke fout en bij ons de wegvloeiende krachten in de laatste minuten verklaren het beste deze 5-2 nederlaag. We stonden zelfs op enig moment op 3-2 met kansen op meer, aldus de bevlogen verhalende Hamid Sarmastzada van Voorschoten’97.

Het positieve voor hem persoonlijk was dat hij na een lange tijd weer blessurevrij was en kon meespelen. Hoe zouden de groengelen het doen na de zesde plek vorig seizoen in de derde klasse Hoog, een seizoen waarin de grootste zege thuis die op o.a. RKDES was? Sarmastzada: ,,In de eerste minuut lag de bal al achter onze doelman Jeroen Vlak door een foutje bij het wegwerken van de bal. We herstelden snel en speelden best goed in het begin, kwamen onder de druk uit waar RKDES een verzorgd spelletje op de mat legde.”

Een strafschop, benut door Timo van Aken met een schot in de rechterhoek, zorgde voor de gelijkmaker. Er was even wat gedoe binnen de lijnen bij het toedienen van deze elfmeter maar scheidsrechter Mulder bleef onverbiddelijk. ,,Aan het einde van de eerste helft werden zij toch sterker, kregen kansen, en dan is het altijd balen als je dan toch nog met een 2-1 achterstand de rust in gaat. En dan kom je een kwartier na rust na een mooi doelpunt ook nog op 3-1 achter. Wat nu?”, legde de Voorschoten’97-aanvaller uit.

Maar een wederom benutte strafschop van Van Aken, hij benutte dezelfde rechterhoek, zorgde voor de 3-2 waardoor er weer hoop kwam in de harten van de groengelen. Sarmastzada: ,,We gingen vol op de aanval, waren zelfs beter en RKDES raakte af en toe zelfs in paniek. Maar dan blijft toch dat ene doelpunt uit en vloeiden bij ons de laatste minuten de krachten weg. Goed voetballend kwam de thuisploeg zo toch nog op een royale 5-2 voorsprong wat dan ook de eindstand werd. Met elkaar zagen we na afloop, toch wel tevreden over ons vertoonde spel, voldoende aanknopingspunten voor een goed vervolg komende zondag.”

Dan is op Sportpark Adegeest VSV de tegenstander. Zij behaalden nu een eerste puntje middels een 1-1 thuis tegen Van Nispen. Dan moet het dus maar gebeuren!

RKDES – Voorschoten’97 5-2 (2-1). Van Koert 1-0, Van Aken 1-1, Endhoven 2-1, Lentjes 3-1, Van Aken 3-2, Endhoven 4-2, Van Koert 5-2. Scheidsrechter: Mulder.

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Vlak, T. Mulder, Welling, Hilders, Aschman, Oerlemans, Elligens, G. Mulder, Rijtsma, Sarmastzada, Van Aken.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans