zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zondag) na rust op schot tegen Warmunda

Voorschoten’97 (zondag) na rust op schot tegen Warmunda

-

Derde klasse A (zondag)- Na een zwak gespeelde eerste helft, die een 1-1 ruststand kende, had Voorschoten’97 aan de veel beter gespeelde tweede helft genoeg om rode lantaarndrager Warmunda naar een forse 5-1 nederlaag te spelen, De groengele Adegeestbewoners verzekerden zich zo van een plek in de kampioenspoule.

De dank ging vooral naar routinier Niels van den Berg, die na rust zijn ploeg aan de hand nam. De door omstandigheden niet of nauwelijks trainende sterkhouder verwisselde direct na de thee de bank voor een plaats binnen de lijnen en scoorde binnen afzienbare tijd een zuivere hattrick. Daarmee werd  de basis gelegd voor de ruime zege. Afgaande op de eerste helft mocht de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede niet mopperen over de 1-1 ruststand. De bezoekers uit Warmond, die volgend seizoen verhuizen naar de zaterdag, voetbalden een stuk frisser dan de Voorschotenaren.

De 0-1 van aanvoerder Brian van Noort, die een hoekschop raak kopte, was verdiend te noemen in die fase. Voorschoten’97 had voor de Warmondse treffer enkele mogelijkheden gecreëerd, maar kreeg na een kwartier de eerste serieuze kans. Bennie Hogewoning zette met een fraaie trap teamgenoot Thomas van Veldt voor de Warmondse doelman, maar deze miste het buitenkansje. De vooral in de eerste 45 minuten sterk spelende Ouassim Bakiri binnen de ploeg van trainer Remco Breuer en Barry van Rijn, bezorgde de groengelen hoofdbrekens. Zijn fraaie solo ,waarbij hij achteloos een verdediger het bos instuurde, had een beter lot verdiend dan het aluminium. De ploeg van Oostrom Soede speelde lusteloos, tempoloos en wekte niet de indruk dat plaatsing voor de kampioenspoule de inzet was. De gelijkmaker van Bryan Hilders kwam spreekwoordelijk uit de lucht vallen, maar was wel bijzonder fraai.

Het was na rust even wennen en het werd zelfs genieten voor het thuisfront. Nadat de eerste wapenfeiten toch weer van de bezoekers kwamen, Hamza Harmouch en Bakiri waren dichtbij de 1-2, eiste Van den Berg de hoofdrol voor zich op. Na eerst nog de paal te hebben geraakt schoot de invaller zijn ploeg in veilige haven. Daarna had de thuisploeg geen kind aan het vrij jonge team uit Warmond. De 5-1 van Thoams van der Veldt was goed voor de statistieken.

De glunderende Van den Berg, die na afloop flink geknuffeld werd door zijn team genoten, was vooral kritisch over de slechte eerste helft: ,,Het leek wel of die gasten voor de kampioenspoule streden. Pas na rust was er de beleving en de wil om te winnen en besefte de ploeg wat er op het spel stond. Na de 2-1 was het wel klaar. Pas in de tweede helft lieten we zien dat we een plek in de kampioenspoule echt wilden.”

Basisopstelling Voorschoten’97:  Van der Mijn, Mulder, Van Veen, Hilders, Adriaanse, Elligens, Nikic, Hogewoning, Van der Veldt, Sarmastzada, Van Aken.

Basisopstelling Warmunda: Van der Boon, Komen, Van der Voort, Bakiri, Van Rijn, Kourami, Van Noort, Holverda, Mastemaker, Witteman, Harmouch.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans