HomeZaterdagDerde klasseWarmunda wil in stijl afscheid nemen van zondagvoetbal

Warmunda wil in stijl afscheid nemen van zondagvoetbal

-

Derde klasse (laag)- Warmunda opende zondag in de derde klasse ‘laag’ met een uitwedstrijd in Rotterdam. Op bezoek bij NOCKralingen wonnen de Warmonders vrij eenvoudig hun eerste wedstrijd in deze afdeling. Na een 0-1 ruststand, liepen de mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer in de tweede helft ruim van de gastheren weg (1-5).

In een vrij rommelige eerste helft ging Warmunda, met de wind in de rug, al snel  op zoek naar de openingstreffer. Enno Korevaar vond met een mooie steekpass Ouassim Bakiri, die vanuit een moeilijke hoek raak schoot (0-1). Na rust waren de bezoekers een stuk rustiger aan de bal en het veldoverwicht leidde al snel tot twee doelpunten van Brian van Noort. Bilal El Kourami besliste met zijn doelpunt de wedstrijd definitief in Warmonds voordeel (0-4). Na de Rotterdamse eretreffer, zette Erik Smit de eindstand op het scorebord (1-5).

Barry van Rijn: ,,Van de nood een deugd maken”

Trainer Barry van Rijn na afloop: ,,Natuurlijk is de eindklassering in deze competitie voor ons niet meer van belang (Warmunda maakte recent bekend dat het volgend seizoen van de zondag naar de zaterdag overstapt, SN), maar we willen in stijl van het zondagvoetbal afscheid nemen en dat goede gevoel meenemen naar het nieuwe seizoen. Het is ook wel leuk om een keertje tegen andere tegenstanders te spelen en in andere kantines te komen. Vandaag speelden we in Rotterdam en volgende week krijgen we een tegenstander uit Dordrecht (RCD) op bezoek. We hebben afgesproken dat we de vier uitwedstrijden met een partybus reizen, zo maken we het ook met elkaar gezellig op de terugweg. We willen zo een beetje van de ‘nood’ een deugd maken, zal ik maar zeggen. Daarnaast krijg ik de kans om alvast wat jeugdspelers in te passen. Vandaag speelde jeugdspeler Enno Korenvaar mee, die jongen speelde een prima partij’; aldus Van Rijn. Het afscheidstoernee leidt Warmunda  de komende maanden nog naar  Den Haag, Delft en Oudenhoorn en dan komt er op Het Overbos een einde aan ruim 60 jaar zondagselectievoetbal in Warmond.

NOC Kralingen – Warmunda 1-5 (0-1) 38.0-1 Bakiri, 52 0-2 Van Noort, 61. 0-3 Van Noort, 70. 0-4 El Kourami, 75. 1-4, 84. Smit 1-5.

Basisopstelling Warmunda:  Van der Zwet, Van der Voort, Holverda, Arnst, Witteman, Mastemaker, van Noort, Korevaar, Harmouch, El Kourami, Bakiri