donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWeer hetzelfde liedje voor Zwammerdam, degradatie een feit

Weer hetzelfde liedje voor Zwammerdam, degradatie een feit

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- Na acht seizoenen achtereen in de derde klasse te hebben gespeeld, is Zwammerdam weer terug in de kelder van het zaterdagvoetbal. De ploeg van Jack Harmsen keek de volgende wedstrijd om lijfsbehoud al in de ogen, maar in de extra tijd kwam Floreant alsnog op gelijke hoogte. Die klap maakte dat de thuisploeg uiteindelijk in de verlenging onderuit ging (2-3). De ontgoocheling bij de groenwitten was groot. Doelman Emiel Samsom kon het een paar uur na afloop nog niet bevatten.

,,Een knotsgekke pot waarin ik vind dat wij aan onze stand verplicht waren om door te gaan in deze reeks extra duels. Maar vandaag kwam het seizoen in 1 wedstrijd bij elkaar. We creëerden weer zat kansen, maar we maakten er maar twee en dat hebben we al zo vaak meegemaakt. Het ergste is nog dat we ondanks dat gegeven bijna binnen waren. We hoefden enkel nog een vrije trap te overleven en alsnog ging het fout. Vanaf dat moment hoopte ik op strafschoppen, want ik voelde dat de 2-2 voor ons als een mokerslag werkte.”

De Boskopers openden al vroeg de score via Mohammed Ahmidouch. Nog geen vijf minuten later kreeg Koen Woudenberg de kans op de gelijkmaker, maar de toegekende strafschop leverde geen gejuich op bij Zwammerdam. Luttele tellen later werd het echter alsnog 1-1 door Ruben de Bruin. De ploegen waren daarna redelijk in evenwicht, hoewel Samsom een fantastische redding nodig had om de bezoekers geen 1-2 te gunnen kort voor de pauze. Toch leek Zwammerdam geleidelijk aan boven te komen drijven.

De thuisploeg pakte de draad goed op na de pauze en Woudenberg vond nu wel het net en die treffer mocht er zijn. Vervolgens verzuimde Zwammerdam om de genadeklap uit te delen. Drie tot vier kansen op rij werden verprutst en zo bleef de ploeg van Paul Pikaar overeind. De 2-1 zou alsnog voldoende zijn geweest, maar na vijfennegentig minuten viel alsnog het vierde doelpunt van de middag en was er weer balans. Bruce Tol was de gevierde man bij de in elk geval nu nog vierdeklasser. In de verlenging werd Floreant sterker en aan het begin van de tweede helft deed Jeffrey Hilgeman de groenwitten de das om.

Samsom: ,,We hebben bijna het gehele seizoen moeite gehad om onszelf te belonen en daardoor zijn we zo laag geëindigd. We wisten dat Floreant een sterke serie achter de rug had en dat het een karwei zou worden, maar op basis van de reguliere speeltijd verdienden wij meer. Maar ook nu kregen we het niet. We waren al met het hoofd bij de volgende pot, hoewel er een aantal na tachtig minuten al doorheen zaten. Het was nog even volhouden, maar dan krijg je een vrije trap tegen en die gaat er op en lullige wijze in.”

Waar Zwammerdam vaak de complimenten kreeg, liep het seizoen dus triest af en die klap kwam hard aan. ,,Het besef zal nog wel gaan komen dat we gedegradeerd zijn. We wilden uiteraard de vierde klasse ontlopen, maar zullen dus moeten opstaan en volgend seizoen bij elkaar moeten blijven. Dan zie ik het niet somber in om weer terug te kunnen keren. Nee, ik ben er dan niet meer bij. Maar dat is al heel lang bekend. Ik zal zeker nog wel eens gaan kijken en ik weet zeker dat de ambitie er straks is om het verloren terrein terug te gaan winnen. Nu is het even de pijn verbijten en het ongeloof wegspoelen.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Nulle, Van Asselt, Jansze, Peters, Kremer, De Bruin, Van den Berg, Woudenberg, De Groot, Kramer.

Note redactie: beelden volgen nog met dank aan mediapartner Studio Alphen

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl