Derde klasse A (zaterdag)- Het op de derde plek bivakkerende Lugdunum moest het in de eerste competitiewedstrijd van 2019 opnemen tegen het vier plaatsen lager staande DSVP uit Pijnacker. De bedoeling was om op eigen veld drie punten te gaan verdienen om zodoende de plek in de top van die klasse te verstevigen . Dat zat er helaas deze zaterdagmiddag niet in. Het werd uiteindelijk een weinig boeiend en voor de thuisploeg teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Het eerste half uur was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. De brigade van Roberto Escudero had welhaast voortdurend balbezit. Dit kwam vooral doordat de bezoekers zich diep op de eigen helft terugtrokken. Maar waar het spelletje om gaat, namelijk doelpunten maken, dat wilde ondanks dat overwicht maar niet lukken. Pas na een klein half uur kon er aan de kant van de thuisploeg gejuicht worden. Een hoekschop van Brian Thong werd door Ozan Isitir in het doel gewerkt. Dit doelpunt had een stimulans moeten zijn om er nog eens extra tegen aan te gaan, maar het tegenovergestelde gebeurde. In dee laatste tien minuten van de eerste helft viel bij de gastheren alles ver terug. Men creëerde weinig meer en ook kansen bleven verder uit, waardoor DSVP wat meer uit zijn schulp kon kruipen. Maar ook zij kregen geen kansen. Met die karige voorsprong brak de rust aan.

Trainer Escudero waarschuwde zijn mannen in de rust om niet te verslappen en de tegenstander niet terug te laten komen in het spel. Die tegenstander scoort namelijk maar weinig, maar krijgt ook heel weinig tegen. Het doelgemiddelde van 14 voor en 14 tegen zegt wat dat betreft wel genoeg. Ondanks die waarschuwingen lukte het de thuisploeg maar niet om gevaarlijk te worden. Integendeel, na tien minuten bracht een indraaiende vrije trap de stand weer gelijk. Hierna gebeurde er weinig meer. Wel miste Arash Latifi vijf minuten voor het einde nog een goede kans en moest de tegenpartij die laatste 5 minuten met 10 man verder vanwege 2 x geel.

Keeper Jeffrey Loozen was dan ook behoorlijk teleurgesteld over dit puntenverlies. ,,We hadden over de hele wedstrijd gezien misschien wel 75% balbezit. Maar we deden er weinig mee. We gaven ook geen kansen weg, maar het liep gewoon niet. Kwam dit door de winterstop of wat anders, ik weet het niet. Wel misten we door blessures, schorsingen en ziektes wel 7 of 8 spelers. Verder is DSVP wel een heel stugge en moeilijk te bespelen tegenstander. Ik heb het deze middag helemaal niet druk gehad. Dat had ik liever anders gezien. Namelijk wel druk maar dan wel met drie punten. Helaas hebben we deze middag de aanhang, maar ook onszelf, weinig kunnen bieden.”