HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam ondanks overwinning veroordeeld tot nacompetitie

Zwammerdam ondanks overwinning veroordeeld tot nacompetitie

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vlak voor het begin van de wedstrijd bevond Zwammerdam zich op de twaalfde plek. Directe concurrent DWO stond twee punten hoger op een elfde plaats, net boven de streep. Om de Zoetermeerders in te halen zou Damme moeten winnen van CVC Reeuwijk. DWO zou in dat geval slechts punten moeten verspelen, aangezien het doelsaldo al in het voordeel van de Zwammerdammers was. Met goed voetbal heeft de ploeg van trainer Jack Harmsen de enige taak volbracht, er werd namelijk met 3-2 gewonnen. Helaas voor Damme heeft DWO ook drie punten gepakt, waardoor de nacompetitie een feit is.

Zwammerdam begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg creëerde veel en doelman Emiel Samsom hoefde nauwelijks in actie te komen. Het was duidelijk dat er wat op het spel stond vandaag gezien de geleverde arbeird. Het openingsdoelpunt bleef echter lang uit. Iedereen weet wat er te wachten staat als je zelf de kansen niet afmaakt: dan valt de goal aan de andere kant. Zo ook nu, toen de snelle aanvaller Lourens Uiterwijk de bezoekers na ruim een halfuur op voorsprong zette.

Zwammerdam-middenvelder Nick van den Berg besefte dat zijn team het zich onnodig lastig maakte: ,,We wilden spelen zoals we dat de laatste weken doen. De basis is vechten voor elkaar. Dat ontbrak dit seizoen wel eens. De laatste tijd doen we dat wel. We hadden in de eerste helft zo’n zes 100 procent kansen, maar op de een of andere manier vliegt de bal er niet in. Zij krijgen één kans en die schiet hij goed binnen. Als wij de kansen dan niet afmaken, maken we het onszelf erg moeilijk.”

Om nog enig zicht te hebben op de veilige elfde plek moest Zwammerdam de wedstrijd omdraaien na rust. De groenwitten kwamen sterk uit de kleedkamer. Nog geen vijf minuten na de onderbreking was het al raak. Lars Kremer kopte tegen de lat, waarna de bal slecht werd weggewerkt door de bezoekers. Deze viel voor de voeten van Van den Berg, die vanaf twintig meter snoeihard uithaalde: 1-1. De thuisploeg ging verder met het zoeken naar doelpunten, wat resulteerde in een goed uitgespeelde aanval die werd afgerond door Jordi de Groot. Even later werd het zelfs 3-1, toen Koen Woudenberg een penalty strak binnenschoot.

Ondertussen kregen de bank en publiek de tussenstand door van DWO. De voorsprong van de Zoetermeerders resulteerde echter niet in een ontmoedigd Zwammerdam. De ploeg bleef aanvallen en zag er niet terneergeslagen uit. Een vierde doelpunt bleef echter uit. CVC Reeuwijk wist in de laatste paar minuten nog te scoren, wat de eindstand op 3-2 bracht. De belangrijke drie punten bleven in eigen huis, helaas voor Damme was dit niet genoeg.

Zwammerdam eindigt na 26 wedstrijden op de twaalfde plek. Zaterdag 1 juni begint de strijd om het derdeklasserschap. Van den Berg heeft het volste vertrouwen in zijn ploeg: ,,Als je ziet wat we vandaag lieten zien, zie ik het zeker goed komen. Waarschijnlijk moeten we tegen Floreant, daar hebben we nog wat goed tegen te maken na een eerdere oefenwedstrijd. We spelen goed de laatste tijd, alleen moeten we de kansen wat meer gaan afmaken. Als dat lukt, moeten we wel slagen in de nacompetitie.”

Zwammerdam – CVC Reeuwijk 3-2 (0-1) 33. Uiterwijk 0-1, 50. Van den Berg 1-1, 68. De Groot 2-1, 78. Woudenberg 3-1, 85. Kallisse 3-2. Scheidsrechter: Onderwater Toeschouwers: 100

Zwammerdam: Samsom, Nulle, Van Asselt, Jansze, Peters (80. T. Kremer), L. Kremer, Van den Berg, De Bruin, Woudenberg, De Groot, Kramer (60. Bons).

CVC Reeuwijk: Van Delft, Postma, Dekkers, Koopman, Storij, Van den Heuvel, Wahl, Kwast, Van Keulen (46. Kallisse), Uiterwijk, De Jong (70. Van Keulen).

Foto’s: Jaap Peters