Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft– Het jaar 2018 was ongekend goed voor UVS. Bijna elf maanden bleef men ongeslagen en optimisten zagen in de blauwwitten kampioenskandidaat nummer een wat betreft de tweede klasse C. Vanaf het begin probeerde trainer Steef Roodakkers het optimisme te temperen: ,,Wij zijn geen kampioensploeg, zei hij telkenmale na weer een gewonnen wedstrijd. Daar is ons voetbal niet goed genoeg voor. UVS is wel een club die kandidaat is voor de bovenste plekken.”

Hoe waar zijn woorden waren bleek in november. De successerie werd wrang onderbroken door Voorschoten’97, waarmee de periodetitel aan de neus voorbij ging, en daarna volgden nog nederlagen tegen respectievelijk DoCoS en SVC’08. Door twee krappe zeges op Berkel en TAVV herstelden de blauwwitten zich wel enigszins en staan nu tweede op de ranglijst.

November 2018: UVS verliest thuis van Voorschoten’97, Ayoub el Houari is Jordy Manuputty wel de baas in onderling duel.

Ayoub el Houari blikt terug: ,,De goede resultaten in het begin van de competitie verbaasden mij wel, dat had ik echt niet verwacht. Er kwamen een paar prima spelers bij en die moesten ingepast worden. Vaste patronen ontbreken dan en dat zag je terug in de niet zo beste wedstrijden in de voorbereiding. Het liep allemaal erg stroef en fatsoenlijke resultaten bleven uit. In de competitie  liep het wonderwel goed, zonder dat we een tegenpartij ondersteboven speelden of op een dikke nederlaag trakteerden. Hoe funest het gebrek aan scorend vermogen kan zijn bleek tegen Voorschoten en SVC’08. Het betere veldspel was absoluut van ons, maar kansen creëren en die dan ook nog eens ‘killen’ lukte ons veel te weinig. Ik denk dat dit ook de hoofdreden was waardoor we het periodekampioenschap mis liepen.”

Kijkend naar de cijfers kan men niet anders dan de middenvelder gelijk geven. Slechts veertien keer scoorden de blauwwitten, waar de andere teams in de top 25 keer of meer doelpuntten. Met slechts tien tegentreffers deed UVS het juist defensief uitstekend. Opvallend dat stadgenoot DoCoS er daarvan drie goals voor rekening nam. El Houari ziet dit dan ook als een dieptepunt van het seizoen tot dusver: ,,Slap, ongeïnspireerd en veel te nonchalant. Terecht dus dat we op deze pijnlijke nederlaag werden getrakteerd. Een harde, maar wijze les voor ons. Dat gaat niet meer gebeuren kan ik je vertellen.”

Dat zal ook moeten wil UVS mee blijven doen om de prijzen. Voetballend steekt de ploeg er niet bovenuit, dus inzet, concentratie en strijdlust zullen een doorslaggevende rol gaan spelen in de afdeling, waar de top elkaar nauwelijks ontloopt. ,,Tussen de nummer een Voorschoten’97 en de nummer vijf liggen slechts drie puntjes. Elke ploeg heeft minstens drie keer verloren. Dat geeft aan dat iedereen van iedereen kan winnen. Een verliespartij kan je zo op achterstand zetten. Voor ons zijn de komende drie wedstrijden cruciaal. We spelen achtereenvolgens tegen VELO, HVC’10 en Voorschoten’97 die alle in de top vijf staan. Verzaken is onmogelijk. Komen we die serie ongeschonden door dan wordt het een heel mooi seizoen voor UVS. Ik geef onze trainer meer dan gelijk; wij zijn niet dé titelkandidaat, maar een van de vier of vijf.”