Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft – ,,Laat ik het nog duidelijker zeggen, we gaan met deze fitte selectie en na dat heerlijke trainingskamp in Torremolinos er alles aan doen om bij de beste vijf te eindigen in deze hoofdklasse A. Dat zal best een hele kluif worden, maar we gaan ervoor. Die overwinning kort voor de winterstop op de tot dan toe ongeslagen koploper Jong Volendam was net wat we nodig hadden. Want in deze eerste seizoenshelft toonden we te vaak twee verschillende gezichten en hebben we ook onnodig punten weggegeven zoals tegen Capelle”, aldus Max van Steen, de topscorer van FC Rijnvogels.

Ook trainer Jimmy Simons moest aan het begin van dit seizoen de nodige nieuwkomers inpassen waar hij ook te maken kreeg met diverse kort en langer geblesseerden. Maar bij de oefenwedstrijd zaterdag 12 januari tegen zondag eersteklasser SV Hoofddorp, een oude werkgever van Simons, zag hij de eerder geblesseerde Dirk Jan van den Oever en Diederick Hoogerwaard, die zelfs nog zonder speelminuten was, weer dankbare meters maken in een pot die eenvoudig met 4-0 werd gewonnen. Van Steen: ,,We hebben een goede groep en we zijn in deze maanden echt naar elkaar toe gegroeid. Met die geregelde blessures moesten we het ook wel met elkaar en ook met soms jonge jongens opvangen.”

Max van Steen heeft gescoord tegen Ter Leede (1-1 in september 2018). Jaap van Duijn is blij met zijn maatje voorin.

Toch ziet Van Steen één heel belangrijk punt om het gestelde doel van de top vijf te kunnen bereiken: ,,We moeten als ploeg echt meer volwassen gaan worden en zo ook gaan spelen. We moeten met een voorsprong een wedstijd ook dood kunnen maken om de punten in de knip te kunnen stoppen. Daar is dan ook hard aan gewerkt en het resultaat moet vanaf zaterdag 19 januari zichtbaar worden. Want dan is SC Feyenoord, zesde met 24 uit 15 (32-29) uit onze tegenstander.”

De roodwitten nemen nu een achtste plek in met 22 uit 15 (24-22) en doordat veel ploegen dicht bij elkaar liggen, is echt elke wedstrijd een finale. Zo wordt een week later op sportpark de Kooltuin Spijkenisse ontvangen dat vijfde staat met 24 uit 15 (31-26). ,,Als je drie keer punten in deze hoofdklasse verliest, zak je zo naar het rechterrijtje. Maar daar willen we helemaal niet naar kijken. De blik is vanaf komende zaterdag louter naar boven gericht. De enige die er echt uitspringt is Jong Volendam met 37 uit 15, dan extra lekker dat wij ze thuis met 3-2 te grazen konden nemen voor de winterstop”, aldus de realistische en enthousiaste Van Steen.

Behalve dat Van Steen er al negen heeft gemaakt, heeft hij het enorm naar zijn zin nadat hij eerder bij Quick Boys een soort van Katwijker variant van de Volendammer ‘heen en weer’ tussen de basis en de bank was. Daarom zal hij komend seizoen ook voor de roodwitten uitkomen, wetende dat er vertrouwen in hem is als spits. Van Steen: ,,Het lekkerste is gewoon om elke pot te kunnen scoren, maar o.a. door een schorsing is dat niet gelukt. Ik hou me dan ook niet echt bezig met het aantal gemaakte doelpunten. Het belangrijkste is dat we met elkaar nu gaan doorpakken deze competitie.”

Daar zal zeker het prima trainingskamp van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 januari in positieve zin al mede debet aan zijn. Van Steen: ,,Ik kende Torremolinos al van een eerder trainingskamp met Quick Boys. En nu was het daar weer heerlijk trainen met een prachtige oefenpot tegen de zaterdagamateurs van Ajax uit de derde divisie die op 1-1 eindigde, maar die we eigenlijk hadden moeten winnen. Maar de grootste winst zat in het groeiende groepsgevoel. We gaan ervoor, dus op naar SC Feyenoord komende zaterdag!”[