Tweede klasse C (zaterdag)- Het weerzien met de competitie is DoCoS slecht bevallen. Hekkensluiter TAVV daarentegen kreeg waar het naar hunkerde: een overwinning. En dat ook nog eens met cijfers om over naar huis te schrijven: 4-0. Het betekende voor de Ter Aarders pas de tweede overwinning van het seizoen. Een dag of 120 geleden verloor Te Werve als enige van de blauw-witten. DoCoS kwam zwak voor de dag en moet zich zo spelend ook zorgen maken voor een goede afloop na zesentwintig duels.

TAVV kon eindelijk weer beschikken over Donny van der Neut. De aanwinst van Zwammerdam speelde geruime tijd niet vanwege een blessure en werd node gemist bij de ploeg van Frenk van der Kleij, die sowieso te maken had met wekelijkse absenties van spelers voor de winterstop. Daar stond tegenover dat Boris Zornig en Jesse Modderaar dit keer niet beschikbaar waren. Bij DoCoS ontbraken Adam Atif, Sean Armitage en Jeroen Boogmans.

Voor TAVV was een overwinning broodnodig om ook de Leidse ploeg weer enigszins in zicht te krijgen. De formatie van Ron de Roode kon juist een geweldige optater uitdelen aan de nummer laatst. Beide ploegen kenden een frisse start in de wedstrijd en er leek zich al snel een aardige derby te ontwikkelen.

Bij de eerste de beste gelegenheid liet TAVV het scorebord verspringen. Bjorn Valentijn vond Van der Neut en de middenvelder bleef ijzig koel oog in oog met doelman Joris van Harmelen. Voor de thuisploeg was dit het startsein om zich hevig vast te bijten in de tegenstander en daardoor werden veel duels gewonnen. DoCoS oogde aangeslagen en werd alsmaar slordiger in de passing. Met alle fortuin had de hekkensluiter zelfs op 2-0 kunnen komen. Een merkwaardige carambole belandde op de buitenkant van de paal.

iDe volgende kans was ook weer voor de ploeg met vijf punten op zak. Mitchel van Wijk, stilaan groeiend in vorm en conditioneel hard onderweg om nog meer van waarde te kunnen zijn voor zijn ploeg, schoof de bal voorlangs het Leidse doel. Even later meldde DoCoS zich eindelijk voor de neus van Edwin Pieterse, maar Simon Joubij kon een door hem zelf opgezette aanval geen passend vervolg geven.

Daarna was het weer Joubij met enig gevaar vanuit de tweede lijn, maar zijn inzet ging naast. Later bleek dat DoCoS amper in staat was om nog gevaarlijk te worden. TAVV werd dat voor de rust nog wel. Randy Verwoerd zette Van Harmelen aan het werk, Mitch Keijzer mikte op de voeten van de keeper en in de volgende aanval mikte Nick Straver op de lat. Het gaf aan dat DoCoS het lastig had en de 1-0 bij rust was verdiend te noemen.

Nadat de thee naar binnen was gewerkt leek DoCoS vastberaden om TAVV vast te zetten en ras op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit gebeurde echter zonder al teveel overleg en vernuft. TAVV bleef eigenlijk simpel overeind en loerde op de uitbraak. Die kwam er en prompt was het 2-0. Na geweldig voorbereidend werk van Yassine El Mariami, toch al sterk spelend, kon Van Wijk de 2-0 binnen lopen. Het doelpunt mocht echter hoofdzakelijk op het conto worden geschreven van de ex-speler van Zwammerdam.

DoCoS kwam deze klap niet meer te boven. Het speelde onsamenhangend en het gefoeter voerde de boventoon. Onderling, maar ook aan het adres van de leidsman. Laatstgenoemde had echter geen enkele cruciale beslissing in huis die discutabel genoemd mocht worden. Foutloos zal de leidsman vast niet zijn geweest, maar DoCoS stelde toch echt vooral zelf teleur.

Dat laatste deerde TAVV niet en de score werd uiteindelijk riant uitgebouwd naar 4-0. Er moest haast geknepen worden in Ter Aarse armen vanwege het feit dat een dergelijke forse zege niet in de lijn der verwachtingen had gelegen.

Spits Van Wijk gaf Keijzer een vrije doortocht en opnieuw werd de Leidse doelman kansloos gelaten. Dat was hij in de slotfase nog eens bij een hoekschop van El Mariami. Nu knikte Straver overtuigend binnen. Aan de 4-0 was weinig gelogen en daardoor mag TAVV weer enige hoop koesteren om weg te komen van de laatste plaats. DoCoS zal zich iets anders hebben voorgesteld van de dertiende speeldag, maar moest daarvoor toch echt zelf in de spiegel kijken. Dat de formatie van De Roode veel beter kan, liet het onder meer zien tegen UVS. Dit keer was het echter te pover om ook maar enige aanspraak te mogen maken op een beter resultaat.

TAVV-Docos 4-0 (1-0). 8. Van der Neut 1-0, 55. Van Wijk 2-0, 66. Keijzer 3-0, 81. Straver 4-0. Scheidsrechter: Wolf. Toeschouwers: 150.

TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl, K.van Wijk, Konings, Verwoerd, Van der Neut (46. Smoorenburg), El Mariami (84.Mike Keijzer), Straver, M. van Wijk (68.De Lange), Keijzer.

Docos: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Siere, Peet, Joubij, Mhanni (71. Van Wieringen), Overvliet (71.Zweistra), De Ridder, Van Empel, De Roode (71.Ravensbergen).

Beluister hier twee interviews na afloop: