HomeZaterdagVierde klasseOnbegrijpelijke nederlaag voor FC Oegstgeest

Onbegrijpelijke nederlaag voor FC Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor FC Oegstgeest is laagvlieger Zevenhoven kennelijk niet de meest favoriete tegenstander. In de eerste ontmoeting morste de ploeg van Huig Jan Heeringa met 1-1 twee dure punten en nu ging de fusieclub zelfs met 3-4 onderuit. Het gevolg hiervan is dat de FC nog wel tweede staat, maar de voorsprong op Floreant en Alphense Boys is met respectievelijk 1 en 2 punten gering.

Heeringa begreep niets van de nederlaag. ,,Dit ging helemaal nergens over. Ik heb minimaal twaalf grote kansen van ons gezien en als je er dan maar drie maakt is dat te weinig. Daarnaast blunderden we een paar keer opzichtig in defensief opzicht en dan rolt er zo’n uitslag uit. Naast die kansen die we verprutsten hadden we ook nog legio mogelijkheden. Al met al hadden we de dubbele cijfers kunnen bereiken. Dit is zuur want bij een zege hadden we de tweede plaats vrijwel zeker in handen gehad. Nu moeten we nog aan de bak tegen Roodenburg (uit) en Meerburg (thuis). Nee geen ploegen die hoog staan, maar dat stond Zevenhoven ook niet.”

Bij rust was het 1-1 waarbij Abel Bormans het doelpunt voor zijn rekening nam van de thuisploeg. Na de rust kwam Peter Messemaker een keer onnodig uit zijn doel en daar werd optimaal van geprofiteerd met een schot van pakweg veertig meter dat het verlaten doel vond. Daarna stapelden de kansen zich op voor FC Oegstgeest, maar het was juist weer Zevenhoven dat scoorde. Bormans bracht de spanning weer terug, maar ook een vierde doelpunt kwam er nog voor de ploeg die onderin bivakkeert. De 3-4 van Bob den Hollander was uiteindelijk niet genoeg voor een goed resultaat.

,,We hadden Floreant op afstand kunnen en moeten zetten. Aan de andere kant had Alphense Boys ons voorbij kunnen gaan. Maar hoe dan ook; deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen. Ik kan er met mijn verstand niet bij.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Lichtenbeld, Gianfiglio, Solleveld, Boerma, Nieuwenburg, Den Hollander, Van Bommel, Van Tulder, Weenink, Bormans.