vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagVierde klasseBrian van Noort: ,,Warmunda heeft tijd nodig"

Brian van Noort: ,,Warmunda heeft tijd nodig”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda is gestart met een 2-0 nederlaag. De eerste ervaring met het spelen op zaterdag liep dus verkeerd af qua resultaat, maar de sterk acterende Brian van Noort meende dat zijn ploeg recht had op een puntje op bezoek bij SJC.

,,Je hoopt natuurlijk meteen op succes, maar ik had er ook geen rekening mee gehouden om zomaar even de baas te zijn op het veld tegen een tegenstander met veel ervaring. Ik ben met mijn 22 jaar de oudste van Warmunda dus dat zegt wel genoeg, lijkt mij. We hebben een piepjonge groep en dan weet je dat spelers moeten wennen aan het seniorenniveau.”

Na een blanco score bij rust werd het uiteindelijk 2-0 voor de Noordwijkers. ,,Twee steekballen werden ons fataal. Toch denk ik dat de wedstrijd aardig in balans was en een puntje zat er wel in voor ons. Het is voor ons deels een leerjaar, maar we willen weldegelijk zo her en der onze puntjes gaan pakken. Het is nu nog moeilijk in te schatten waar we staan in deze klasse., maar er is echt wel kwaliteit en talent. Dat heeft echter wat tijd nodig en dat zie je ook wel terug in zo’n wedstrijd als vandaag. Zij zijn net wat slimmer en meer geslepen.”

Van Noort komt normaal gesproken uit op het middenveld, maar trainer Barry van Rijn zette Van Noort nu op ‘4’ dus centraal achterin. ,,Daar kan ik ook wel uit de voeten en het ging ook best lekker. Ik kan wel een crosspass geven en sturing aan de jonge medespelers. Het is afwachten of ik op deze positie blijf staan of dat ik terug schuif naar de ‘6’of ‘8’.”

Zoals bekend is speelde Warmunda voorheen op zondag, maar de club maakte een omslag. ,,Ik vind het wel lekker dat ballen op zaterdag. Nu heb ik nog wat aan mijn zondag, hoewel het aanvangstijdstip (16 uur) wel laat was. Al met al denk ik dat het geen schande is om van SJC te verliezen, maar ik stel nogmaals dat deze pot ook een punt had kunnen opleveren. Voorlopig zet ik in op een stek in de middenmoot. Daar moet Warmunda toe in staat zijn.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, B.van Noort, Holverda, Van Leeuwen, Kortekaas, M. van Noort, Harmouch, Van Bentem, Van Rijn, Van Riessen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read