Terugblik op eerste seizoenshelft en voorbeschouwing op tweede seizoenshelft– Meerburg werd vooraf door velen als een van de favorieten voor de titel gezien. Halverwege het seizoen staat de ploeg op een 12e plaats met alleen Zevenhoven en Football Factory onder zich. In de winterstop werd bekend dat trainer Alex Redel en de club na dit seizoen niet met elkaar verder gaan, aanmeldingen van trainers stromen binnen en de verwachting is dat op korte termijn de naam van de nieuwe eindverantwoordelijke bekend zal zijn. Ver weg van huis, in het Spaanse Sevilla, werd een trainingskamp belegd als basis voor het tweede gedeelte van de competitie. Het kampioenschap is uit zicht, maar opgeven is voor de Rijndijkers geen optie. Vlak na terugkomst sprak uw verslaggever met een echte jongen van de club, Christiaan Laan.

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?

,,Over de eerste seizoenshelft kunnen wij met Meerburg onmogelijk tevreden zijn. Voor de competitiestart werden wij, niet geheel onterecht, bestempeld als een van de favorieten en dat hebben we niet waar gemaakt.”

Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft?

,,De ranglijst kunnen we wel vergeten zo lijkt het maar er is nog een periode te verdelen dus daar gaan we voor. Zolang er kans is, geven we niet op en spelen we om er nog wat van te maken.”

Je eigen functioneren, hoe kijk je hier op terug?

,,Ik heb dit seizoen veel wedstrijden gemist door blessures. Voorgaande seizoenen was dat niet heel anders maar toen kwam dat door schorsingen. Ik ben dan ook zeker niet tevreden met mijn eigen functioneren. Alles moet beter, de fitheid in het veld en het spel.”

Hoe is het trainingskamp bevallen?

,,Het trainingskamp was weer top. Ik zou voor geen goud willen ruilen met een andere club en dan met hun op trainingskamp gaan. We zijn als groep weer (naar elkaar) gegroeid en hebben genoten van de plaatselijke lekkernijen, zon, bier en inspanningen.”

Wanneer zijn jullie begonnen met trainen?

,,Dinsdag 8 januari, op 10 januari zijn we op trainingskamp gegaan, was onze eerste officiële training in het nieuwe jaar.”

Spelen jullie nog oefenwedstrijden?

,,Voor de eerste competitiewedstrijd van 2019, zaterdag aanstaande, oefenen we niet meer. Daarna staan er wel nog een aantal potten op het programma.”

Hoe is het met blessures?

,,We zijn als groep niet geheel fit. Er zijn een aantal kleine pijntjes en een aantal wat grotere. Aan de andere kant lijkt het niet lang meer te gaan duren voordat Boris Muller weer zijn minuten gaat maken en ook Gidion Loos en Barry Verboon schuiven weer aan.”

Al nieuws over spelers die blijven volgend seizoen, of juist die weggaan?

,,De spelers die mee waren op trainingskamp hebben aangegeven om door te gaan. Verder zullen er ongetwijfeld rijen dik aan mensen zijn die bij ons willen voetballen. In de regio is er namelijk geen leukere en mooiere club. Echter ziet iedereen ook wel dat de concurrentie moordend is wat ze misschien zal doen twijfelen.”

Redel gaat weg, tijd voor een frisse wind? En wat voor type trainer moet er komen?

,,Alex zwaait inderdaad af na dit seizoen. Ik gun hem het allerbeste en hoop hem zeker nog veel te zien. Het is een hele fijne vent en ligt erg goed in de groep. Wanneer hij ervoor kiest om een jaar niks te doen is hij van harte welkom om bij ons te komen kijken, hij weet ondertussen de weg naar de koelkast.  De nieuwe trainer moet iemand zijn die de juiste snaar weet te raken bij ons (zoals Alex gaat doen komende maanden) want dan staat er een kampioensteam, zie een aantal seizoen terug toen we met afstand kampioen werden in de derde klasse.”

Is er nog iets wat je kwijt wil?

,,Wat ik nog kwijt wil… Schrijf ons nog niet af. We zijn een hechte groep en wanneer we dat omzetten naar het voetbal en in het veld er ook staan komt er op zeker een mooie tweede seizoenshelft aan.”