donderdag, maart 28, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Derde overwinning op rij voor Warmunda; ongeslagen reeks LSVV ’70 ten einde

Derde overwinning op rij voor Warmunda; ongeslagen reeks LSVV ’70 ten einde

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda lijkt de smaak te pakken te hebben. Nadat de eerste drie competitiewedstrijden verloren gingen, pakten de Warmonders de drie punten tegen Bernardus en FC Boshuizen. De tegenstanders van de blauwwitten, LSVV ’70, zijn na één overwinning en drie gelijke spelen nog ongeslagen. Een wedstrijd tussen twee ploegen die in goede vorm verkeren, dus niet voor niets bestempeld tot Krakerrr van de Week. Van een spannende wedstrijd was echter amper sprake. Warmunda scoorde al vroeg in de wedstrijd en breidde deze voorsprong uit naar een fraaie 4-0 score.

Warmunda bleek zaterdag uitermate effectief te zijn in de omschakeling. Het openingsdoelpunt was daar een puik voorbeeld van. De bal werd weggewerkt, waarna Melle de Louw de diepte in werd gestuurd. Hij hield het overzicht, om zo de bal op de aanstormende Nick van Riessen af te leggen. De pijlsnelle aanvaller maakte geen fout, waardoor de 1-0 al vroeg op het scorebord kwam. Een kwartier later werd de voorsprong al verdubbeld. De scheidsrechter legde de bal gedecideerd op de stip na vasthouden van Jos van Beuningen. Kevin van Bentem schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek.

LSVV ’70 was niet zozeer de mindere ploeg, maar had veel moeite met de rappe aanvallers van de thuisploeg. In de omschakeling was de ploeg van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer net wat verder. Guido Leugering, aanvoerder van de bezoekers, merkte dat zijn ploeg het lastig had met het spel van de gastheren: ,,Vandaag kregen we bijna alle goals tegen uit de counter. Ze hebben drie snelle jongens voorin. We spelen ze eigenlijk in de kaart door stom balverlies te lijden en niet fel genoeg te zijn. Verder speelde hun keeper een sterke partij, wat het voor ons nog lastiger maakte.”

De roodhemden kwamen fel uit de rust. Warmunda had het lastig, maar hield zich sterk. Een schuiver van Guus van Kessel ging net voorlangs en een fraai afstandsschot van Gerben Groenendijk spatte uiteen op de lat. LSVV ’70 creëerde meer, maar zette dit nog niet om in treffers. Warmunda was wat dat betreft een stuk effectiever. Zo werd slordig balverlies direct omgezet in de 3-0. Van Bentem lobde fraai over doelman Dammes Waasdorp heen. De vierde goal kwam van de voet van Rick van der Boon. Een uitgespeelde counter werd door de jonge spits binnengelopen. Opmerkelijk was dat de Warmonder nog geen twintig seconden binnen de lijnen stond. Leugering merkte dat de 3-0 de nekslag was voor zijn ploeg: ,,We hadden een mindere dag vandaag. Maar het minste wat we konden doen was fel genoeg de duels in gaan en dat deden we niet. Als je niet scherp genoeg aan zo’n wedstrijd begint, verlies je gewoon van zo’n ploeg.”

Koen Mastemaker was na afloop zeer tevreden met de overwinning: ,,We startten vandaag goed. Dat was tegen Koudekerk ook het geval, maar toen verspeelden we een voorsprong van 2-0. Dat wilden we nu hoe dan ook voorkomen, waardoor we continu gefocust bleven. LSVV ’70 kwam fel uit de rust, we kregen het daardoor moeilijk. Het was dan ook een enorme opluchting dat wij de derde goal scoorden voordat zij de eventuele aansluitingstreffer konden maken. Uiteindelijk houden we ook de nul. Altijd lekker natuurlijk. We zijn na de eerste twee nederlagen wel anders gaan spelen. Brian van Noort speelt sinds een paar wedstrijden achterin in plaats van op het middenveld, dat scheelt een hoop. Hij brengt wat meer rust achterin. Ook mogen onze middenvelders niet meer de hele tijd mee naar voren. Zo voorkomen we gaten op het middenveld.”

Warmunda – LSVV ’70 4-0 (2-0) 6. Van Riessen 1-0, 22. Van Bentem (penalty) 2-0, 65. Van Bentem 3-0, 74. Van der Boon 4-0. Scheidsrechter: Van Oorschot.

Warmunda: Christen, Mastemaker, Komen, B. Van Noort, Korenvaar, Harmouch, M. Van Noort, Kortekaas, Van Bentem (89. Worst), De Louw (73. Van der Boon), Van Riessen (90. Van der Voort).

LSVV ’70: Waasdorp, Casteel, Van Beuningen, Leugering, Baarda (46. Van der Meer), Engwegen (46. Kamp), Van der Graaf, Groenendijk (61. Jansen), Egberts, Doornenbal, Van Kessel.

Must Read