Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg heeft geen driepunter kunnen toevoegen aan het puntentotaal. FC Oegstgeest wist vrij simpel met 0-3 te winnen bij de club uit Leiden Noord. Door deze overwinning zijn de Oegstgeestenaren nog maar een wedstrijd verwijderd van de nacompetitie. En hoopt Roodenburg volgende week het gewenste aantal punten (30) te behalen.

De bezoekers speelden in een 1-3-5-2 formatie, waarbij de rol van de backs Mario Gianfiglio en Tim Bakker erg belangrijk was om de rechter- en linkerflank te bestrijken. Dit leverde de bezoekers dan ook snel wat kansen op. Echter was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Roodenburg aanvaller Abdel Elbaroudi. De behendige Mohammed Matoug passeerde op de achterlijn zijn directe tegenstander en speelde Elbaroudi vrij, maar de Roodenburg aanvoerder zag zijn inzet voorlangs gaan.

Kort daarna zag Lars van Bommel zijn doelpoging gered worden door Mike Armitage. De toon was gezet, want het in het groen spelende FC Oegstgeest begon aanval op aanval op te zetten. Geholpen door af en toe knullig uitverdedigen van de thuisploeg, kon Harm-Jaap Boerma met een voorzet bereikt worden door Joep van Tulder. Maar ook Boerma zag zijn schot gestopt worden door Armitage.

In deze fase was het voor de thuisploeg vooral tegenhouden en kwam de drinkpauze als geroepen zou je denken. Niet voor de thuisploeg, want daar doet iedereen, op de doelman, verzorger en vlagger na, mee aan de Ramadan. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde. Roodenburg goalie Armitage hield zijn ploeg met puike reddingen lang in de wedstrijd. Na ruim een halfuur werd Elbaroudi weer vrijgespeeld voor Peter Messemaker, maar ook deze doelman hield zijn doel schoon. In de tegenaanval werd Gianfiglio bereikt. De back passeerde zijn directe tegenstander en gaf Abel Bormans een niet te missen kans. De middenvelder faalde niet en kon met het hoofd tekenen voor de voorsprong (0-1).

Na de rust kwam er een wat ander Roodenburg uit de kleedkamer. De gastheren voerden wat wissels door en deze pakte goed uit. Zo werd Youssef Bardaa een aantal keren goed aan het werk gezet op rechtsvoor en ontstond er meer ruimte voor Walid Belkhir om zijn aanvallers beter te bereiken.  De bezoekers hadden het niet moeilijk, maar het was zaak om rust te bewaren achterin. Onder leiding van Özcan Bayram gebeurde dit dan ook goed en als de defensie was gepasseerd was daar altijd de ervaren Messemaker om zijn ploeg uit de brand te helpen. Een goede vrije trap van Belkhir werd gemist door alles en iedereen van Roodenburg en zo miste de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker.

Aan de andere kant redde Armitage weer goed op een inzet van Bormans. Oegstgeest hield de bal in de ploeg en kwam via Van Bommel er weer doorheen, de aanvaller zag invaller Adil Harfaoui vrijstaan en de middenvelder kon de 0-2 binnenwerken. De Roodenburg-storm was weer gaan liggen en de ploeg van Huig Jan Heeringa speelde de wedstrijd op een goede manier uit. Een goed genomen vrije bal van Harfaoui werd terug gekopt door Bayram en de goed spelende Gianfiglio mocht zichzelf en de ploeg belonen met 0-3.

Door de overwinningen van Floreant en Alphense Boys moet FC Oegstgeest volgende week voor de zekerheid winnen op het eigen sportpark tegen Meerburg. De gastheren moeten volgende week aan de bak bij de kampioen van de vierde klasse, Aarlanderveen. De tiende plek komt niet meer in gevaar, maar de gewenste dertig punten zijn nog niet bereikt.

Roodenburg – FC Oegstgeest 0-3 (0-1). Bormans 0-1, Harfaoui 0-2, Gianfiglio 0-3.

Opstelling Roodenburg: Armitage, Foudal (Mkadmi), Yuksel (Oulmoudem), Bouchlal, Bouchnafa, Belkhir, Corte Real, Matoug, Boy (Bardaa), Elbaroudi, Serraj.

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Gianfiglio, Solleveld, Bakker (Harfaoui), Nieuweburg, van Tulder , Bormans, Lichtenbeld, van Bommel, Boerma (Wenink), Bayram.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl