Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van trainers Huig Jan Heeringa en Cor Varkevisser is nog op drie fronten actief. In de districtsbeker wacht volgende week het Woerdense Sportlust’46, voor de Rabobank LAV Cup is Kagia de komende tegenstander en in de competitie is Aarlanderveen een maatje te groot waardoor een (vervangende) periodetitel het maximale haalbare lijkt. Zaterdagmiddag kon er bij een positief resultaat tegen Alphense Boys een goede stap worden gezet in de race om plek twee.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Utrecht werd de bal aan het rollen gebracht en was al snel duidelijk dat de bezoekers het spel mochten maken en dat de Alphenaren zich terugtrokken op eigen helft om vanuit de omschakeling met snelle mensen vanaf de zijkanten voor gevaar te zorgen. Na een kleine tien minuten spelen schoot Bas Nieuwenburg namens de gasten over, nauwelijks een minuut later produceerde Casper Koreman namens de gastheren een rollertje. De beste kansen in de eerste helft waren voor Alphense Boys en het was niet toevallig dat linksbuiten Sahr Kabuta bij al deze acties betrokken was. Met zijn snelheid bleek hij zijn directe opponent Timo Lichtenbeld een aantal keren de baas.

Vlak voor rust verzuimde Kabuta de thuisclub op voorsprong te zetten, helemaal alleen voor doelman Peter Messemaker stifte hij de bal recht in de handen, een passeerbeweging had in deze een betere optie geweest. Na goed terugleggen van deze speler zorgde in de laatste minuut voor rust de inmiddels ingevallen Sander Weijman  via de vingertoppen van Messemaker en de paal voor het laatste gevaar in de eerste helft. Samengevat: het meeste balbezit voor de bezoekers, de beste kansen voor de thuisploeg.

De fusieclub kwam sterk uit de kleedkamer en had na een paar minuten al op voorsprong kunnen staan, maar een scrimmage in het strafschopgebied kon niet worden afgerond middels een doelpunt. Een paar minuten later verzond Daniel Gras een uitstekende dieptebal op spits Danny Wenink, deze werd in zijn vrije doortocht richting keeper Jari van Veen onreglementair gestuit binnen de zestien en een penalty was het logische gevolg. Bob den Hollander wist wel raad met dit buitenkansje en zo stond er een op dat moment verdiende 0-1 op het scorebord.

FC Oegstgeest was de fase hierna heer en meester en de wedstrijd leek een gelopen koers. Halverwege de tweede helft stond echter vanuit het niets ineens de gelijkmaker op het bord. De over het algemeen zeer betrouwbare Messemaker kwam bij een dieptepass volkomen onnodig uit zijn doel, Vincent Solleveld liep namelijk met zijn tegenstander mee en was er geen direct gevaar, en miste de bal volledig waarna het voor Kabuta een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven. De definitieve dreun deelde Boateng uit toen hij de 2-1 maakte.

,,Wij hadden het initiatief, komen op de gewenste voorsprong en via een ongelukkig moment staat het vanuit het niets weer gelijk. Niets aan de hand zou je zeggen, maar die gelijkmaker blijkt achteraf te zijn binnengekomen als een mokerslag. Voetballend gezien kan ik mijn ploeg niets verwijten, echter met de ervaring die we hebben kan en mag het niet dat we ons mentaal gezien zo uit het veld laten slaan na een tegenslag’’, aldus een teleurgestelde Heeringa achteraf.

Op jacht naar de gelijkmaker moest de ploeg uit Oegstgeest achterin ruimte gaan weggeven en dit was koren op de molen voor de Alphenaren. Met heel veel snelheid in de ploeg en dus levensgevaarlijk in de omschakeling braken zij een aantal keren uit maar konden de wedstrijd niet definitief in het slot gooien. Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend maar de bezoekers waren niet bij machte om nog een puntje uit het vuur te slepen.

,,Na de achterstand gaf ik geen euro meer voor onze kansen, wetende ook dat ik twee jongens op de bank had zitten die al een wedstrijd bij de B1 in de benen hadden. Zo raar kan voetbal dus zijn, ik ben natuurlijk hartstikke blij met de overwinning maar begrijp de teleurstelling bij FC Oegstgeest, een in mijn ogen uitstekend voetballende ploeg’’, was getekend John Cuvelier, die na een stroeve start van de competitie toch stilletjes richting de bovenkant van de ranglijst is gekropen.

Oegstgeest moet zijn wonden likken en zich herpakken in de volgende competitiewedstrijd tegen SJC. Maar eerst dus twee wedstrijden spelen voor de beker in de komende week.

Alphense Boys – FC Oegstgeest 2-1 (0-0). 53. 0-1 Den Hollander, 68. 1-1 Kabuta, 70. 2-1 Boateng. Toeschouwers 75. Scheidsrechter: Hoogerbrugge.

Opstelling Alphense Boys : Van Veen, Amtyi (74. Dongor), Oliviera, R. Roosberg, Boateng, Antoni, S. Roosberg (20. Weijman), Kooistra, Koreman (54. Sonowo), Tromp, Kabuta.

Opstelling FC Oegstgeest : Messemaker, Solleveld, Apcar, Nieuwenburg (71. Van Bommel), Wenink, Den Hollander, Van Tulder, Bormans, Van der Spek, Lichtenbeld (83. Bakker), Gras (57. Polet).

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl