Vierde klasse A (zaterdag)- Na de treurige 0-1 thuisnederlaag tegen Alphense Boys dreigt het seizoen voor de FC Oegstgeest opnieuw op een ‘fiasco’ uit te draaien. Het gat met koploper Aarlanderveen, dat wel won van SJC, bedraagt inmiddels tien punten. Alleen met een (vervangende) periodetitel zou de ploeg van de scheidende Huig Jan Heeringa nog via de achterdeur de derde klasse kunnen bereiken.

De laatste drie seizoenen waren de resultaten van de Oegstgeesters evenwel niet hoopgevend in de nacompetitie. Tegen ploegen die ‘de bus parkeerden’ werden de punten gemorst. Tegen ploegen die wel wilde voetballen, werden met goed voetbal prima resultaten behaald. Bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd vorig jaar tegen tweedeklasser Berkel waartegen met 2-4 werd gewonnen.

Tegen Alphense Boys kon de thuisclub niet het verschil maken. De ploeg van John Cuvelier toonde zich gelijkwaardig, al had de FC iets meer het balbezit.  De bezoekers kropen echter zeker niet in hun schulp en kwamen  bij vlagen goed op de helft van de thuisclub, die het overigens wel moesten stellen zonder de sterke Adil Harfaoui, Danny Wenink en Lars van Bommel. De eerste helft etaleerden beide ploegen trouwens een bedroevend niveau; zelden kon er een speler van dezelfde kleur gevonden worden. Met name voor de sluitposten was het koukleumen geblazen. Een keer moest Alphense Boys doelman  Jari van Veen alert zijn op nota bene een ‘wanhoopspoging’ van veertig  meter.

Waar in de eerste rondgang geen enkele kans genoteerd kon worden, was het direct na rust wel meteen raak. Na een messcherpe counter rondde Ruben Rietdijk bekwaam af: 0-1. 
De ploeg van Heeringa, die volgend seizoen opgevolgd wordt door Nico van der Salm, zakte na de achterstand nog verder weg. FC Oegstgeest vocht vooral tegen zichzelf, zo bleek. De fysiek sterke tegenstander kon mede  door het povere verweer de thuisclub  moeiteloos afstoppen. Even veerde men op de Voscuyl op toen Bob den Hollander uit een vrije trap naast kopte.

Toegegeven, het balbezit was dan weliswaar voor FC Oegstgeest, de betere kansen waren wel degelijk voor de vrij jonge Alphenaren, die in de toekomst zeker meer van zich zullen laten horen. Nieuweling Sontjie Roosberg, die overigens niet liet zien dat hij vorig seizoen de kleuren van derdedivisionist HBS had verdedigd, had zelfs een grote kans  op 0-2. Zelfs na die misser deelde Alphense Boys voor het doel van de thuisploeg de lakens uit qua creëren van kansen. Bij de FC ontbrak elke vorm van creativiteit om er nog een remise uit te slepen. Na het laatste fluitsignaal van de sterk leidende arbiter Rick Schuitemaker droop de FC Oegstgeest  gedesillusioneerd af. Trainer Huig Jan Heeringa was helder in zijn commentaar: ,,Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. We misten creativiteit en konden voorin geen vuist maken. We kregen in de hele wedstrijd één kans. In balbezit liep de opbouw slecht. Het was een pittige tegenstander met veel duelkracht. We blijven uiteraard strijdbaar, maar deze middag was op zeker pijnlijk.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker; Polet, Gianfigilio, Solleveld, Apcar, Nieuwenburg, Den Hollander, Van Tulder, Bormans, Van der Spek, Lichtenbeld