Vierde klasse A (zaterdag)- In principe kon Aarlanderveen bij winst kampioen worden. Met zes wedstrijden te gaan voor Aarlanderveen zouden zij bij winst na deze wedstrijd al onbereikbaar worden voor FC Oegstgeest, dat nog vijf wedstrijden voor de boeg had.

De koude en harde wind stond diagonaal over het veld. Vermoedelijk was de gevoelstemperatuur zelfs richting 0 °C, het publiek ervoer dat in ieder geval wel zo. Én, dat was zeker geen pretje. In de eerste helft had FC Oegstgeest de wind tegen.

Het spel kenmerkte zich aan FC Oegstgeest zijde door doorgaans zeer verzorgd voetbal met een goede veldbezetting. Aarlanderveen was erg fysiek in de duels. Hierbij greep de scheidsrechter heel weinig in. Van hen karakteriseerde het spel zich vooral in lange halen naar voren en afwachten welke kansen daaruit kwamen. Beide ploegen kregen de nodige kansen. Hierbij was Aarlanderveen de meest ongelukkige. In zeker twee of drie momenten misten zij opgelegde kansen of verijdelde FC Oegstgeest keeper Peter Messemaker de kans. FC Oegstgeest kreeg eveneens mogelijkheden via afstandsschoten van onder andere Bob den Hollander, Lars van Bommel en Abel Bormans. Een fraaie steekpass van Timo Lichtenbeld op Abel Bormans leverde eveneens geen treffer op.

In de tweede helft werd Danny Wenink in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De scheidsrechter vond de overtreding kennelijk te licht voor een penalty want hij liet dit voorbij gaan. Zo bleef dit een wedstrijd zonder doelpunten waarin FC Oegstgeest toch wel het betere van het spel had. Als het een jurysport zou zijn, was FC Oegstgeest zeker de winnaar.

FC Oegstgeest heeft nu nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week speelt FC Oegstgeest uit bij vv Koudekerk dat drie punten binnenhaalde bij Football Factory. Het belooft dan prachtig weer te worden en dat is wel zo leuk.

Verslag FC Oegstgeest

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl

Onze Sandra Akerboom was erbij en sprak na afloop met de trainer van Aarlanderveen en met Lars van Bommel van FC Oegstgeest. Hier te beluisteren: