dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Oegstgeest wint en doet goede zaken in tweede periode

FC Oegstgeest wint en doet goede zaken in tweede periode

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op een zonovergoten sportpark de Voscuyl ontving thuisclub FC Oegstgeest het bezoekende Woubrugge, oftewel de nummer twee tegen de nummer vier van de ranglijst. Bij winst van de bezoekers zou het onderlinge verschil worden teruggebracht tot drie punten en zou de strijd om plek twee weer open liggen. Koploper Aarlanderveen staat inmiddels toch wel een straatlengte voor en het was voor de mannen van trainer Huig Jan Heeringa dan ook zaak om de drie punten in eigen huis te houden om vaster op plek twee te komen staan. In een open wedstrijd, met twee ploegen die wilden voetballen, werd het uiteindelijk 3-1 voor de gastheren. Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende zege voor de thuisploeg, maar het verschil werd pas in het laatste kwart van de wedstrijd gemaakt.

De Oegstgeestenaren begonnen met Lars van Bommel (werk) en Bob den Hollander (ziek) op de bank en direct vanaf het beginsignaal was het een boeiende wedstrijd. Woubrugge, dat de competitie matig was begonnen maar na een goede serie op een gegeven moment zelfs derde stond, was met voetballende intenties afgereisd en dat kwam de wedstrijd zeker ten goede. Na wat plaagstootjes over en weer waarbij beide keepers nauwelijks in actie hoefden te komen waren het de bezoekers die na een kwartier spelen dachten op voorsprong te komen, maar deze treffer werd op advies van de assistent scheidsrechter afgekeurd.

Opvallend in dat eerste kwartier was dat de beste man aan de zijde van de groen-witten, Shijie Hu, alleen met overtredingen was af te stoppen. In plaats van de 0-1 kwam de thuisploeg een minuut later op voorsprong. Abel Bormans mocht vanaf eigen helft op het doel van keeper Michael Kneulman af stevenen, hem werd geen strobreed in de weg gelegd, en schoot de bal geplaatst het doel in. Halverwege de eerste helft was Kevin Veltman dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net over. Niet veel later had Joep van Tulder een goede actie in huis, zijn voorzet werd op een haar na gemist door Bormans. Nog voor de rust had de thuisploeg een tweetal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Adil Harfaoui werd overgetikt en Bormans schoot na een individuele actie op de paal en de rebound werd vanaf een paar meter naast het lege doel gekopt. Zo was er een minimale voorsprong bij rust en een tweede helft waarin dus nog van alles mogelijk was.

De ploeg van trainer Koos Disseldorp kwam sterk uit de kleedkamer en dacht na aan paar minuten spelen op gelijke hoogte te komen. Echter ook dit doelpunt werd op advies van de assistent scheidsrechter ongeldig verklaard. Was er over de eerste nog twijfel, deze werd zonder meer terecht afgekeurd. De eerste tien minuten na rust hadden de bezoekers het betere van het spel zonder grote kansen te creëren, mochten het spel ook maken en loerde FC Oegstgeest op de omschakeling. Na een goedlopende aanval over diverse schijven was het wederom Bormans die alleen op de keeper mocht afgaan, maar werd in een mannelijk duel van de bal gezet. Het spel golfde op en neer, ruimtes werden groot waarbij de grootste kansen voor de thuisploeg waren en de bezoekers keeper Kneulman dankbaar mochten zijn dat het verschil nog minimaal was. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte. Het was Hu die een penalty in twee instanties binnenschoot. Keeper Peter Messemaker bokste de bal tegen de paal, de rebound werd wel binnengeschoten. Woubrugge had gescoord en dat lieten de talrijk meegereisde supporters dan ook duidelijk blijken.

Een gelijke stand met nog 25 minuten te gaan, de wedstrijd kon nog alle kanten op. Bormans had de voorsprong op het scorebord kunnen zetten, maar zijn kopbal en schot gingen via de keeper naast en over. Inmiddels had Heeringa zowel Den Hollander als Van Bommel ingebracht en koud in het veld scoorde Van Bommel de 2-1. Na een uitstekende actie van Bas Nieuwenburg en Harfaoui was het Van Bommel die bij de tweede paal de bal binnenschoot en leek de wedstrijd beslist. Het verschil was nog wel marginaal maar het inbrengen van de twee wissels deed de thuisploeg zichtbaar goed. Er kwam meer voetbal (slimheid) en snelheid in de ploeg. In de slotfase waren Harfaoui en Danny Wenink nog dichtbij een doelpunt maar hun schoten troffen geen doel. In blessuretijd maakte Bormans aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 binnen te schieten. Kort hierna blies de man in het zwart voor het einde van de wedstrijd.

,,Uiteindelijk wel een verdiende overwinning denk ik, al liep het zeker de eerste helft wel wat stroef. Ik heb in de rust ook aan de groep gevraagd wat zij er van vonden want vanaf de zijlijn oogde het gezapig, maar misschien dachten de spelers in het veld wel dat het wel goed zou komen en dat er voor de tegenstander niets te halen viel. Dit was niet het geval, spelers gaven ook aan dat het niet makkelijk ging. Dat heeft natuurlijk ook met de kracht van de tegenstander te maken. In de tweede helft komen we na de gelijkmaker beter in ons spel en trekken we de overwinning over de streep”, aldus trainer Heeringa.

De thuisploeg wint met 3-1 en doet mede door de winst van LSVV’70 tegen Alphense Boys uitstekende zaken in de tweede periode. Bij winst volgende week tegen LSVV’70, voorwaar geen makkelijke opgave gezien de vier overwinningen op rij voor de studenten, en (punten) verlies van Alphense Boys tegen koploper Aarlanderveen is de periodetitel een feit. Het is een prijs, maar daarmee is het seizoen nog niet geslaagd.

FC Oegstgeest-Woubrugge 3-1 (1-0) 15. 1-0 Bormans, 49. 1-1 Hu, 72. 2-1 Van Bommel, 90. 3-1 Bormans. Scheidsrechter: Van Dam. Toeschouwers 180.

Opstelling FC Oegstgeest : Messemaker, Gianfiglio, Solleveld, Apcar, Harfaoui, Niewenburg, Wenink, Van Tulder (65. Den Hollander), Bormans, Van der Spek (71. Van Bommel), Gras (54. Bayram).

Opstelling Woubrugge : Kneulman, Van Luling, T. van de Geijn, Veltman, Verhoef, Hu, Osthoff, B. van de Geijn, Buntsma, Rolfes, Van der Kolk.

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl