HomeNacompetitieFC Oegstgeest zet knop om en gaat door: 3-0 zege

FC Oegstgeest zet knop om en gaat door: 3-0 zege

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- De thuisclub had zich op de laatste speeldag verzekerd van de nacompetitie door als tweede te eindigen en hield zo de kans op promotie naar de derde klasse intact. De eerste klus moest wel geklaard worden met een gehavende selectie. Door uiteenlopende redenen zoals blessures, schorsingen en disciplinaire maatregelen miste de FC maar liefst zeven basisspelers.

De wedstrijd begon trouwens twintig minuten later, aangezien de bezoekers geen reserveshirts hadden meegenomen en deze op stel en sprong moesten worden opgehaald in Linschoten. De tegenslagen voor de gatsheren leken zich op te stapelen toen er na drie minuten slordig balverlies werd geleden op het middenveld en daaropvolgend Mario Gianfiglio aan de noodrem moest trekken en de leidsman de spanning opbouwde door eerst naar zijn borstzak, daarna een schijnbeweging naar zijn kontzak te maken om toch maar te besluiten om geel uit zijn borstzak te toveren. Dit tot opluchting van alles wat Oegstgeest een warm hart toedraagt.

Na een wartiertje kwamen de Oegstgeesters op een 1-0 voorsprong. Na een fraaie voorzet van Joep van Tulder kopte Abel Bormans beheerst tegendraads binnen. Het tweede kwartier is het gras misschien iets gegroeid, maar voor het overige gebeurde er weinig. De ingelaste drinkpauze had een frisse uitwerking, want uit een corner werd een inzet van Bormans van de lijn gehaald en nog voor de rust was het wederom de gevaarlijkste aanvaller van de FC die na een kopie van de openingstreffer nu net naast kopte.

De thuisclub begon voortvarend na de pauze en de goed spelende Lars van Bommel gaf een leep balletje op Van Tulder die net niet goed uitkwam. Tien minuten na rust volgde de bevrijdende 2-0 nadat Bormans de bal diagonaal de kruising inschoot. ,,Ik raakte hem heerlijk met mijn binnenkant en het was nog een belangrijke ook. Een paar weken geleden scoorde ik bijna identiek, alleen toen verloren we thuis van Zevenhoven en dan is deze toch een stuk lekkerder.”

Twee minuten later besliste Van Bommel de wedstrijd definitief. Na een soepel een-tweetje kapte hij nog een tegenstander uit om vervolgens overtuigend af te ronden (3-0). Linschoten deed na een corner eindelijk iets terug, al ging daar wel een zeldzaam foutje van Peter Messemaker aan vooraf die het overigens zelf weer herstelde. Na 65 minuten werd de wedstrijd van nog mogelijk resterende spanning ontdaan. Nadat scheidsrechter Obradovic een onbeholpen actie van Walgreen tot een rode kaart bombardeerde en dit tot heftige reacties leidde bij de bezoekers die de scheidsrechter nog even fijntjes aan de derde minuut herinnerde.

Na een fraaie individuele actie kreeg Bormans de kans om zijn hattrick te vervolmaken, maar hij chipte de bal net over. De laatste tien minuten deden aan een schiettent denken, maar gescoord werd er niet meer. Uitblinker Bormans: ,,Dit is zo’n belangrijke overwinning na de gebeurtenissen van de afgelopen weken. We hebben wel afgesproken om er vol voor te gaan en ik hoop dat ik volgend jaar hier in de derde mag spelen.”

Volgende week wacht competitiegenoot Floreant in ieder geval op het derde klasse waardige sportpark ‘De Voscuyl’. Nota bene ook de ploeg die de eerste tegenstander was van de fusieclub en waarvan destijds dik verdiend werd gewonnen.

FC Oegstgeest-Linschoten 3-0 (1-0). 12. Bormans 1-0, 54. Bormans 2-0, 56. Van Bommel 3-0. Scheidsrechter: Obradovic.   Toeschouwers: 175.

FC Oegstgeest: Messemaker, Polet, Gianfiglio (69. Van Dooren Schaddé), Groeneveld, Bakker, Nieuwenburg, Van Tulder, Bormans, Van der Spek (46. Morin), Lichtenbeld (66. Van Berge Henegouwen), Van Bommel.

Basisopstelling Linschoten: Braakensiek, Van Eijk, Van Kouwen, Den Boer, Da Cruz, Clements, Ankone, De Kort, Roozenboom, Walgreen, Mooij.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl