Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft– Met slechts één zege in twaalf wedstrijden bungelt Football Factory troosteloos onderaan de vierde klasse A. Qua resultaten is het kommer en kwel voor de Leidse studentenclub. Wie verwacht dat er in de selectie een sombere, naargeestige en negatieve geest rondwaart waar bittere verwijten opgeld doen komt bedrogen uit.

Floris Hooghiemstra hierover: ,,Natuurlijk vallen er wel eens verwijten, maar die vind je ook terug bij clubs die veel hoger staan. Verliezen doet immer pijn. Verwijten vind ik bij ons in veel gevallen een te groot woord. Beter kun je spreken van feedback of coaching. Het is absoluut niet persoonsgericht. Dat het wat stemming betreft in het team wel goed zit bleek uit het etentje wat we een paar dagen geleden met zijn allen hadden. Dat organiseer je niet als sfeer om te snijden is.”

Het seizoen begon allemaal nog zo goed. De ploeg plaatste zich cum laude voor de tweede ronde van de districtsbeker zonder ook maar een tegentreffer te incasseren. In de eerste competitiewedstrijd moest men pas in de 93e minuut capituleren voor LSVV’70.

,,Die resultaten”,  zo gaat Hooghiemstra verder, creëerden natuurlijk wel een bepaald verwachtingspatroon. Daaraan hebben we bij lange na niet kunnen voldoen. Hoe je het ook wendt of keert, het is bitter om de rode lantaarn te dragen. Excuses liggen natuurlijk wel voor het oprapen: we hebben behalve de eerste wedstrijden nog niet met een complete selectie kunnen voetballen, altijd waren er blessures of afzeggingen vanwege verplichtingen elders. De kentering ten goede lijkt inmiddels daar; we zijn bevrijd van alle kwetsuren en kunnen eindelijk in de gewenste samenstelling gaan spelen. Dan kan het niet anders of er zullen resultaten komen. We hebben onder andere tegen Alphense Boys en het eerste deel van de wedstrijd tegen Aarlanderveen al laten zien dat we een goede partij op de mat kunnen leggen. Ik denk dat we maar voor weinig teams hoeven onder te doen. Sterker nog, Football Factory kon wel eens de positieve verrassing van de tweede helft van het seizoen gaan worden.”

Boude uitspraken van de middenvelder. De eerste confrontatie is tegen Meerburg.  Ook die ploeg kent tot dusver een buitengewoon teleurstellend seizoen. Een cruciaal duel op voorhand voor de clubs: verlies betekent het voortzetten van een negatieve reeks, winst kan het begin zijn van een revival. Hooghiemstra tot slot: ,,Juist tegen een directe concurrent zijn de punten essentieel. Die zege móeten we gewoon in Zoeterwoude behalen. Ik ben er heilig van overtuigd dat het ons nog gaat lukken ook. Football Factory komt eraan!”

Statistieken:

Cijfers totaal: 12-5-16-42 (14e)

Thuis: 6-1-8-26

Uit: 6-4-8-16

Grootste zege: 3-4 bij Roodenburg

Grootste nederlaag: 0-6 thuis tegen Aarlanderveen en Floreant