HomeVijfde klasseFootball FactoryFootbal Factory houdt schade beperkt in Aarlanderveen

Footbal Factory houdt schade beperkt in Aarlanderveen

-

Vierde klasse A (zaterdag)-De studentenclub reisde zonder veel illusies naar Aarlanderveen om de handschoen op te nemen tegen de gelijknamige club. Aarlanderveen is ongenaakbaar en steekt met kop en schouders boven de rest uit. Football Factory staat troosteloos onderaan en boekte slechts één zege tot nu toe. Als Aarlanderveen het idee had in de dubbele cijfers te komen dan kwam men bedrogen uit: met 5-1 hielden de Leidenaren de schade beperkt.

Gijs Minnema, een nieuwkomer bij Football Factory: ,,Natuurlijk hoopten we op een al dan niet miraculeuze wijze een puntje te veroveren. Je start geen wedstrijd met het idee dat het helemaal niets gaat worden. Na een minuutje of twaalf was het echter al 2-0 en dan ga je toch het ergste vrezen.”

De van Heerenveen afkomstige Minnema speelt pas drie wedstrijden voor Factory en zag zijn team vanaf dat moment beter in de wedstrijd komen. ,,Wij kregen in de rest van de eerste helft nog een of twee keer de kans te scoren, maar de effectiviteit ontbrak. Vlak na rust deed de thuisclub dat wel en vanaf dat moment realiseerden we dat een monsterscore koste wat kost voorkomen moest worden. Meer nog dan in de eerste 45 minuten legden we het accent op de defensie. Zij liepen desondanks uit naar 5-0.”

Toch slaagde Football Factory erin tegen te scoren, een waar kunststukje zou je zeggen daar Aarlanderveen al negen keer de nul wist te houden, ware het niet dat de Fries de verdienste van het doelpunt vooral bij de doelman van Aarlanderveen legt: ,,Het was geloof ik een terugspeelbal waar de keeper volkomen overheen maaide. Je kunt wel spreken van een hilarisch slot.”

Nederlaag nummer twaalf voor Football Factory dus. Hoewel de spelers het zelf hardnekkig ontkennen moet er toch een gevoel van moedeloosheid in de groep sluipen. Een overwinning zou een keer heel goed smaken. Dat zou dan bijvoorbeeld moeten gebeuren tegen Alphense Boys dat volgende week op bezoek komt. Deze ploeg behoort echter tot de subtop en dan moet het aan Leidse zijde een middag zijn waarop alles klopt.