HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory-Woubrugge; de wedstrijd die niemand wilde

Football Factory-Woubrugge; de wedstrijd die niemand wilde

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Eerder dit seizoen werd de wedstrijd tussen Football Factory en Woubrugge na pakweg 24 minuten gestaakt vanwege de hevige regenval. Het overvloedige hemelwater deed de kunstgrasmat zelfs zodanig opbollen dat verder spelen onverantwoord was. Deze week kregen de clubs te horen dat het restant zaterdagmiddag uitgespeeld moest worden. Daar was men niet blij mee.

De studentenclub probeerde de KNVB zo ver te krijgen dat de rest van de wedstrijd op een later tijdstip gespeeld zou worden. Geen onlogische vraag daar de helft van de selectie niet beschikbaar was vanwege vakantie was of vanwege het feit dat spelers naar hun ouderlijk huis waren afgereisd. Ook Woubrugge had te maken met een danig gemankeerde selectie. De voetbalbond was onverbiddelijk en zo stonden twee teams in het veld die elk maar over zo’n vijf basisspelers konden beschikken.

In de eerste ‘helft’ deden de ploegen weinig voor elkaar onder. De thuisploeg was het dichtst bij een doelpunt toen Jelle Kremers tegen de paal knalde. Uitgespeelde kansen kreeg het publiek verder niet te zien. In de tweede 45 minuten ontpopte Woubrugge zich als het betere team. Technisch en fysiek lieten de bezoekers zien recht te hebben op een positie bovenin de vierde klasse A. Dat vertaalde zich al snel in een concreet resultaat: een vloeiende aanval op links werd bekroond met een doelpunt. Bas Gorter snelde langs zijn man en zag daarna zijn voorzet beheerst ingetikt worden door Marco Zuidam.

De wedstrijd was zo beslist en uiteindelijk maakte Daniek de Groot het karwei af door er 0-3 van te maken. Voor hen waarbij nu een belletje gaat rinkelen: De Groot was in het nieuws omdat hij een succesvolle poging ondernam de lokale Chinees te redden door zijn dorpsgenoten op te roepen eens bij de Eastern Express een vorkje te gaan prikken.

Football Factory aanvoerder Bastiaan Dingjan zuchtte eens na afloop: ,,Tot de 0-2 kregen we de beste kansen, schoten zelfs op de paal én gaven niets weg. Maar dan ging het toch weer op een knullige wijze mis na een uitbal. Weer kom je achter en dan sluipt er toch een zekere moedeloosheid in het team. Tekenend voor het seizoen denk ik. Dinsdag wonnen we nog van derdeklasser Lugdunum (voor de Rabobank LAV Cup, red.), vandaag misten we een aantal jongens die er toen wel bij waren. Hun vervangers deden het prima hoor, maar deze nederlaag past in het patroon. Ook tegen bijvoorbeeld Bernardus en Warmunda verliezen we, terwijl dat niet nodig was. De eerste helft van het seizoen is gewoon teleurstellend, ik heb er geen andere woorden voor.”

Door de zege klimt Woubrugge naar een gedeelde derde plaats terwijl de Factorianen stijf onderaan bleven staan. Valt er dan niets meer over deze pot voetbal te vertellen? Zeker wel. De kantine van de thuisclub wordt verbouwd en zo kon de kleumende bezoeker zich niet laven aan een bak koffie of zelfs maar een stoel in een verwarmde ruimte en dat was een bittere pil. Een positieve tegenhanger was dan weer het optreden van scheidsrechter Ten Voorde die de rust zelve was en lekker liet ballen zonder op elke slak zout te leggen.

Football Factory-Woubrugge 0-3. Osthof 0-1, Zuidam 0-2, De Groot 0-3. Scheidsrechter Ten Voorde.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Ernst, Colloff, Kleijn, Otter, Joeloemsingh, Kremers, Van den Akker, Narcisio, Dingjan, Essel.
Basisopstelling Woubrugge: Piket, Van der Weiden, Van de Geijn, Verhoef, Veltman, Gorter, Zuidam, Buntsma, Kliffen, Peters, Van Klaveren.