Vierde klasse A (zaterdag)- Op de laatste speeldag van 2019 vielen er de nodige doelpunten op de velden. Van de andere duels volgt een verslag en van het treffen tussen Koudekerk en SJC zelfs een samenvatting. De overige duels worden hieronder kort en bondig belicht.

Football Factory-Hazerswoudse Boys

Zoals gezien de stand op de ranglijst te verwachten viel, kon Football Factory niet stunten tegen Hazerswoudse Boys. De Leidse ploeg kwam niet in het stuk voor en de titelkandidaat leefde zich vrolijk uit tegen de hekkensluiter: 0-8. Door dit resultaat bleven de roodzwarten steken op 1 punt en daarmee is de rode lantaarn stevig in handen. De treffers voor de ploeg van Wilco Wapenaar kwamen op naam van Ivo Vogelaar (4), Leo de Ruiter (2), Tyler van Buuren en Jelle Nieuwhof. De trainer van de Boys: ,,Een troosteloos decor met een gesloten kantine, regen, hagel en duisternis tussen verlaten universiteitspanden in. Lichtpuntjes waren de gasten uit Hazerswoude die deden wat ze moesten doen: scoren.”

Kickers’69-SJZ

Beide ploegen zullen op verhaling moeten, mogelijk al volgende week. De ontmoeting werd halverwege bij een 1-1 tussenstand gestaakt vanwege de barre weersomstandigheden die het veld onbespeelbaar maakten. Voor de Leimuidenaren had Jaimy van Dijk gescoord en Arie van Duijn had Mitchel Hensing zien scoren.

Warmunda-MMO

MMO heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Op sportpark Overbos werd Warmunda, tamelijk verrassend, met 1-2 verslagen. Het doelpunt van de thuisploeg kwam op naam van Kevin van Bentem vanuit een penalty. Remco Breuer, samen op de bank met Barry van Rijn bij de blauwwitten, had wel een verklaring voor de nederlaag. ,,Laten we het zo zeggen: met deze omstandigheden kon MMO beter omgaan dan wij. Het veld was werkelijk dramatisch te noemen. De goals gaven we cadeau. Een jammerlijke afsluiting van 2019.”