HomeMeerburgInterviews MeerburgGelijkspel voelt voor Meerburg als een nederlaag

Gelijkspel voelt voor Meerburg als een nederlaag

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Op een winderig sportpark ontving Meerburg de buren van Hazerswoudse Boys. De ploeg van trainer Wilco Wapenaar won vorige week met 3-0 van Kickers’69 en mocht zich in ieder geval voor een week de trotse koploper van deze klasse noemen. De thuisclub verloor de eerste wedstrijd met 3-1 van Woubrugge, een nederlaag met perspectief gezien het vertoonde spel.

Rond de klok van vier uur gaf het scorebord 3-3 aan na een boeiend gevecht tussen twee voetballende ploegen met over de gehele wedstrijd gezien een terechte puntendeling. Als je echter vijf minuten voor tijd nog met 3-1 voor staat dan voelt het gelijkspel als een nederlaag en zo waren er direct na afloop zure gezichten bij de gastheer en opluchting bij de bezoekers.

Een wedstrijdbal gesponsord door bedrijf wat in Hazerswoude Rijndijk gevestigd is, bestuurslid van Meerburg maakt onderdeel uit van dat bedrijf, in de basisopstelling van Hazerswoudse Boys een speler die daar weer familie van is en een aantal spelers bij de gastheren die een verleden bij Meerburg hebben, kortom genoeg ingrediënten voor een leuke en stevige pot voetbal.

Na een gelijkopgaand begin met het gebruikelijke aftasten kwam Hazerswoudse Boys beter in hun spel en werd het na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Na een uitstekende pass van de beste speler van het veld, Jari Meertens, kon Leo de Ruiter alleen op doelman Patrick Bom afgaan, de laatste kwam als winnaar uit de strijd. Een paar minuten later waren het weer de bezoekers die in de persoon van Ivo Vogelaar een kans kregen. Zijn inzet verdween gedragen door de wind hoog over. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam halverwege de eerste helft. Was het in eerste instantie keeper Patrick van der Reest die redding bracht, de rebound van Muayad Al Shamali belandde op de paal. De fase hierna gebeurde er niet zoveel en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af.

Het venijn zat duidelijk in de staart want na een uitstekende actie van De Ruiter en een dito voorzet was het Meertens die bij de tweede paal de 0-1 binnenschoot en gezien het spel op dat moment was dat niet onverdiend. Wie dacht met deze stand te gaan rusten kwam bedrogen uit en had niet op de captain van Meerburg, Richard Versteden, gerekend want zijn omhaal in de laatste minuut trof doel en de 1-1 was tevens de ruststand.

De bezoekers kwamen sterker uit de kleedkamer. Een vrije trap van regisseur Meertens verdween via een Meerburger over de achterlijn en vlak hierna kopte de geheel bij de tweede paal vrijstaande Justin Meijer de bal voorlangs. De Rijndijkers lieten zich hierna gelden. Een vrije trap van Ramon Weijers werd met het hoofd verlengd door Barry Verboon en kwam via de lat weer terug het veld in. Tussen het wisselen door, binnen een tijdsbestek van 10 minuten had Wapenaar al zijn wissels verbruikt, werd er nog een doelpunt van de bezoekers wegens buitenspel afgekeurd maar was het vooral de thuisploeg die het betere van het spel had zonder echt gevaarlijk te worden. Gevaarlijk werd het wel na het vele wisselen, de in de rust ingevallen Nigel Henssen scoorde vanaf rand zestien meter de 2-1 en zo kwam Meerburg aan de leiding.

Deze voorsprong werd niet veel later uitgebreid, na een fantastische aanname was het wederom Versteden (hij werd na afloop ook verkozen tot man of the match, AK) die onhoudbaar binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld met nog iets meer dan tien munten op de klok. Een hoekschop van Meertens verdween vijf minuten voor tijd direct in het doel en opeens was de marge weer minimaal en werd het voor de gastheer toch nog billenknijpen. Het was al ruim in blessuretijd toen Hazerswoudse Boys nog een vrije trap van eigen helft mocht nemen. Met de moed der wanhoop werd de bal naar voren geschoten en in een overvol strafschopgebied was het uiteindelijk Meerburger Henssen die de bal achterwaarts in eigen doel kopte. Direct hierna het allerlaatste fluitsignaal, de bezoekers verbaasd en opgelucht over wat zich er in de slotfase had afgespeeld en spelers van Meerburg keken elkaar verbijsterd aan en lagen verslagen op de kunstgrasmat.

Trainer Huig-Jan Heeringa was na afloop al redelijk snel realistisch. ,,Het is zuur dat je een wedstrijd in vijf minuten tijd alsnog weggeeft, al is het gelijkspel over de gehele wedstrijd niet onverdiend. De teleurstelling overheerst op dit moment. Over de eerste helft kan ik niet tevreden zijn. In de rust hebben wij een aantal dingen aangegeven en over de tweede helft kan ik, afgezien van de laatste vijf minuten, juist zeer tevreden zijn. We hebben een jonge ploeg, een ploeg ook met vele nieuwe gezichten in de basis ten opzichte van vorig seizoen en dat heeft tijd nodig maar ik zie dat er stappen gemaakt worden. En vergeet niet zowel Woubrugge als Hazerswoudse Boys hebben een ploeg die zeker in het linkerrijtje gaan meedoen en wij zijn in de eerste twee wedstrijden niet minder geweest, alleen wel het minst gelukkig.”

Er vielen dus zes doelpunten, waarbij er drie spelers twee keer scoorden. Man of the match aan Meerburg zijde Versteden zei na afloop: ,,Jammer dat we hem niet over de streep trokken. Ik werd een paar minuten voor tijd gewisseld en vanaf de bank beleef je die laatste minuten nog intensiever en dan zie je die laatste bal er alsnog in gaan en kan je wel door de grond zakken. Ik heb het uitstekend naar mijn zin, het is een leuke groep en het klikt en dan komt het resultaat vanzelf wel. Ik maak dan wel twee fantastische doelpunten, maar had liever niet gescoord en de drie punten gehad.”

Dat sport verbroedert bleek na afloop van de burenruzie. In de sfeervolle kantine stonden de spelers onder het genot van een drankje gezamenlijk te luisteren naar zanger en entertainer Gösta.

Meerburg – Hazerswoudse Boys 3-3 (1-1) 38. Meertens 0-1, 45. Versteeden 1-1, 72. Henssen 2-1, 78. Versteden 3-1, 86. Meertens 3-2, 90 + 4. Henssen eigen doel 3-3.

Opstelling Meerburg : Bom, Hazenberg, Laan, Doeven, Van der Meer, Versteden (88. Abbach), Verboon, Van Haaster (64. Filippo), Al Shamali (46. Henssen), Weijers, Sierat.

Opstelling Hazerswoudse Boys : Van der Reest, Van Meurs, Tijssen (70. Gordijn), Moerland, Kraan, Meijer, Bennis, De Ruiter (67. Van Zanten), Martens, Meertens, Vogelaar (60. Van Wetten).

Foto’s: Eric van de Wijngaard