dinsdag, april 23, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryGregory Limon (Football Factory): ,,We blijven ervoor gaan na deze zware reeks”

Gregory Limon (Football Factory): ,,We blijven ervoor gaan na deze zware reeks”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk tikken deze laatste negatieve uitslagen aan, maar we hebben in deze periode wel de top vier van deze vierde klasse A tegenover ons gehad. En ook nu hoop je natuurlijk na de 0-0 uitslag uit op een goed resultaat thuis tegen Alphense Boys. Zij staan nu toch wel vierde in deze moeilijke klasse! Het is het niet geworden met een 2-4 nederlaag, maar wij zijn klaar voor de wedstrijden die komen gaan waar we zeker nog punten gaan pakken. Zeker met alle wisselingen in deze afgelopen winterstop heb ik er een goed gevoel bij”, aldus de verbaal sterke Football Factory-verdediger Gregory Limon.

De start was voor de Leidse studentenvoetbalvereniging verre van ideaal want na de 0-1, een inzet werd van richting veranderd, werd de wedstrijd kort gestaakt door de aanwezige bliksem en donder om na tien minuten te worden vervolgd door de scheidsrechter. Voor rust leidde dat nog tot twee tegendoelpunten waarmee de 0-3 leek aan te stevenen op een desastreuze Leidse voetbalmiddag. Limon: ,,Daarom is het extra mooi dat Jayden Bergwijn, in de winterstop bij ons gekomen, de 1-3 kort voor rust verzorgde. Dat was zijn eerste doelpunt gescoord vanaf de rand van de zestien nadat hij eerder de bal fraai op de borst had opgevangen.”

Na rust hadden de Leidse studenten de wind in de rug en met de aansluitingstreffer van Gary Person, de 2-3, werd er nog meer hoog druk gezet om het Alphense Boys moeilijker te maken. Er kwamen dan ook grote kansen voor Football Factory op een 3-3: ,,Dat waren er zelfs drie en wat te denken van de vrije trap die bijna bij de tweede paal er in ging? Zo ook die andere kansen. Maar na hun 2-4 hadden we ook geen echte kansen meer om het laatste kwartier het tij te doen keren”, aldus Limon.

Met deze 2-4 nederlaag bleef Football Factory op plaats veertien met 7 uit 18 (25-63) in de wetenschap dat komende zaterdag de uitwedstrijd wacht bij FC Oegstgeest, nummer twee uit deze vierde klasse A. Eerder werd er thuis verloren met 3-5. Maar wetende dat er een nieuwe reis naar China inzit in de zomerperiode van 2019, dan kan er nog heel veel gebeuren.

Football Factory – Alphense Boys 2-4 (1-3). 10. Alphense Boys 0-1, 35. Alphense Boys 0-2, 40. Alphense Boys 0-3, 42. Bergwijn 1-3, 53. Person 2-3 en 75. Alphense Boys 2-4.

Basisopstelling Football Factory: Mienema, Corte Real, Limon, Dingjan, Darnoud, Bergwijn, Hooghiemstra, De Jong, Drewes, Demirbas, Person.