donderdag, april 25, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgHazerswoudse Boys-Meerburg: het ene begin is het andere niet….

Hazerswoudse Boys-Meerburg: het ene begin is het andere niet….

-

Vierde klasse A (zaterdag ) – ,,Het is ongelooflijk hoe dramatisch we aan deze wedstrijd zijn begonnen. We hadden ook nog zo afgesproken om in ieder geval achterin geen balverlies te leiden, aangezien zij heel gevaarlijk zijn in de omschakeling. Voor we er erg in hadden, was onze voorsprong binnen tien minuten weggegeven. Twee weken geleden waren we natuurlijk net bezig voordat de wedstrijd gestaakt werd door de wolkbreuk, maar we waren toen heer en meester en kwamen ook verdiend op 0-1″, aldus centrale verdediger Christiaan Laan van Meerburg.

Volgens de instructies van de KNVB begon de wedstrijd met een ingooi voor de thuisploeg en het scorebord gaf de vijfde minuut aan en de stand 0-1. Binnen een minuut was de gelijkmaker een feit. Een onderschepte bal werd direct de diepte ingespeeld en beheerst afgemaakt door Leo de Ruiter. Een paar minuten later kwam de gevaarlijke Vito Martens een teenlengte tekort voor de voorsprong en werd de daaropvolgende corner nog van de lijn gehaald. Na een kwartier was het dan zover. Uit een slecht verwerkte corner kwam de bal voor de voeten van Martens, die zijn tiende van het seizoen maakte (2-1). Het leek er verdacht veel op dat de zomertijd een dag eerder was ingegaan in Zoeterwoude-Rijndijk want de bezoekers maakten niet echt een uitgeslapen indruk.

In de zeventiende minuut werd Meerburg dan toch nog gevaarlijk. Een schot van Joeri van der Voort werd gekeerd door de doelman en de aansluitende corner werd net over gekopt. De zeer jeugdige thuisploeg was feller in de duels en bleef middels Martens de gevaarlijkere ploeg en ook de spelhervattingen, door de over een gave trap beschikkende Jari Meertens, bleven gevaar opleveren. Meerburg werd voor rust alleen nog dreigend door Nils Slingerland die een paar maal gevaarlijk doorkwam. De vertrekkende coach Alex Redel moest vlak voor de rust achter de afrastering plaatsnemen na aanmerkingen op de leiding.

Laan: ,,In de rust zijn er harde woorden gevallen. In eerste instantie heeft onze trainer zijn zegje gedaan en daarna liet hij het aan ons. Dit is bijna dezelfde ploeg waarmee we kampioen zijn geworden maar op de een of andere manier loopt het niet bij ons. De junioren die er na de rust inkwamen hebben het goed gedaan en brachten meer voetbal in het team. Duuk van de Meer en mijn persoontje hebben deze jongens nog getraind in de jeugd en dat is in ieder geval nog een leuke bijkomstigheid.”

Na de hervatting viel er in de eerste twintig minuten, buiten het heerlijke weer, niets te beleven. Daarna moest Patrick Bon handelend optreden op een inzet van invaller Ivo Vogelaar. Even later schoot Joeri van der Voort via een been over en werd de hoekschop door Laan ternauwernood over gekopt. Meerburg kon niet echt doordrukken, dit tot grote frustratie van Slingerland die zijn tweede gele kaart kreeg na wederom aanmerkingen op de leiding. Ondanks de man minder kwam Meerburg nog bijna gelijk door een afstandsschot van Laan.

,,We hadden na onze overwinning van vorige week en de gunstige beginstand vandaag nog leuke dingen kunnen gaan doen in de derde periode. We moeten nog tegen de topploegen en hoewel we tegen deze voetballende ploegen altijd beter spelen hebben we het onszelf weer niet makkelijker gemaakt.”

Hazerswoudse Boys-Meerburg 2-1 (2-1). 04. Verboon 0-1 (gestaakt), 06. De Ruiter 1-1, 14. Martens 2-1. Scheidsrechter: Van Dam. Toeschouwers: 100

Basisopstelling Hazerswoude Boys: Van der Roest, Hartman, Tijssen, Moerland, Kraan, Meijer,De Ruiter, Meertens, Martens, Van der Voort, Rens.

Meerburg: Bom, Fleuren (46. Bennis), Laan, Loos (46. M. Klumperman), Sierat, Abbach      (55. T. Klumperman), Van de Meer, Van der Voort, De Jong, Scheurwater, Slingerland.

Foto’s: Bert Klumperman