We zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat we in Huig-Jan Heeringa de nieuwe hoofdtrainer van Meerburg gevonden hebben. De afgelopen periode is gezocht naar een nieuwe hoofdtrainer die vanaf de start van komend seizoen voor de groep zal staan. Door de vele aanmeldingen hebben we een uitgebreid en zorgvuldig selectietraject doorlopen, waarna we met grote tevredenheid kunnen vermelden dat de keuze is gevallen op Huig-Jan Heeringa. We kennen Huig-Jan van de wedstrijden tegen VV/FC Oegstgeest waar Meerburg steeds flink verzet bood. Juist deze burenruzies deden Huig-Jan solliciteren op de vacature. In een gesprek met voorzitter Michiel Cuijpers hem welkom heet bij de club en feliciteert met zijn aanstelling zegt Huig-Jan: ,,Bedankt voor het vertrouwen. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om aan de slag gaan.”

Huig-Jan is woonachtig in Valkenburg en komt oorspronkelijk uit Katwijk. Hij is meer dan 20 jaar trainer en heeft ervaring opgedaan bij o.a. Quick Boys (waar hij kampioen werd met de JO-19-1 in de 2e divisie) en FC Rijnvogels (waar hij kampioen werd in de reserve 1e klasse met het 2e elftal) voordat hij aan de slag ging bij competitiegenoot FC Oegstgeest. Daar strandde hij tweemaal in de nacompetitie via een penaltyserie en is hij nu nog in strijd om promotie naar de 3e klasse.

Bestuur Meerburg

 

Vervolgens een kort nawoord van de nieuwe trainer bij Leidenamateurvoetbal:

,,Er zijn heel veel sollicitaties bij de club terecht gekomen en dan is het supermooi dat ik het ben geworden. Meerburg is een grote club met potentie en het lijkt me een leuke club om voor te werken. Ik ken de club ook al aardig door de onderlinge wedstrijden tegen FC Oegstgeest. Ik ben me ervan bewust dat er het nodige moet gebeuren, want het valt dit seizoen nog niet mee. Ik ben van mening dat er in elk geval voldoende kwaliteit aanwezig is. De gesprekken verliepen constructief en waren aangenaam. Mijn huidige club en spelersgroep is ondertussen op e hoogte. Een mooi vooruitzicht nogmaals om trainer te worden van Meerburg. Maar nu eerst alles uit de kast bij FC Oegstgeest.”