HomeSJZInterviews SJZJubilaris Sjoerd Hulsbos trefzeker, SJZ ruim langs Bernardus

Jubilaris Sjoerd Hulsbos trefzeker, SJZ ruim langs Bernardus

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In Hazerswoude Rijndijk stonden twee ploegen aan de aftrap die elkaar afgelopen seizoenen ook al troffen, maar dan op zondag en in die wedstrijden stapte de ploeg uit Zoeterwoude Dorp vaak als winnaar van het veld. De ploeg van Arie van Duijn was vooraf ook in de zaterdagmiddag gespeelde wedstrijd favoriet en net als vorige week tegen MMO werd het nu ook een zevenklapper. Na ruim negentig minuten voetbal stond er 0-7 op het scorebord, geenszins geflatteerd, waarbij Sjoerd Hulsbos van de bezoekers zelfs drie keer gefeliciteerd mocht worden. Uiteraard met de drie punten en zijn twee doelpunten, maar de jubilaris speelde zijn 150e wedstrijd in het groen met wit en dat is toch wel een aparte vermelding waard.

SJZ begon voortvarend en na ruim drie minuten spelen lag de bal al achter keeper Bram van der Meer. Hij stond in de basis ten koste van de om disciplinaire redenen op de bank zittende Luuk Enter. De handtekening onder het fraaie doelpunt was van de van een blessure teruggekeerde Daan Hoogbruin, die met een geplaatst schot binnenkant voet de bal in het doel krulde. De logische gedachte bij een ieder rondom en in het veld was dat dit wel eens een grote uitslag kon worden, maar na dit doelpunt kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en was het de thuisploeg die zelfs wat mogelijkheden kreeg.

Het venijn zat in de eerste helft duidelijk in de staart want binnen een achttal minuten werd de score uitgebreid naar een ruststand van 0-4. Eerst kapte Marc Griffioen zichzelf goed vrij en werd de score verdubbeld op een moment dat Bernardus even met tien man stond. Een paar minuten later was het Hulsbos die zijn eerste treffer van de middag mocht noteren, uit een strafschop schoot hij via de binnenkant van de paal de 0-3 binnen en in de laatste minuut voor rust profiteerde Jesse Grossat van het niet klemvast hebben van een bal van goalie Van der Meer. Een riante voorsprong dus voor de bezoekers. Echter niet alles was hosanna want na ruim een kwartier spelen moest doelpuntenmaker Hoogbruin opnieuw geblesseerd het veld verlaten met de woorden: ,,Ik zal nu toch echt een fotootje moeten laten maken.”

De tweede helft was een kwartier onderweg toen Peter Wansink gebruik maakte van een foute pass ter hoogte van de middenlijn en stond de teller met nog een half uur te spelen op vijf. In het kwartier dat volgde werd er door beide ploegen twee keer gewisseld en liet trainer Van Duijn verbaal merken dat hij niet altijd tevreden was met de uitvoering in het veld. In de laatste tien minuten werd er nog twee keer gescoord. Een goed en vlot lopende aanval werd uiteindelijk door invaller Jeffrey van der Heiden in eigen doel getikt en met een afstandsschot zorgde verdediger Hulsbos met zijn tweede van de middag voor de 0-7 eindstand. De gasten zijn hiermee nu de doelpuntrijkste ploeg uit de afdeling en staan op plek vijf, een positie die voldoet aan de vooraf uitgesproken doelstelling. De thuisclub was duidelijk een paar maatjes te klein en zal de punten moeten gaan halen tegen ploegen die dicht bij hen in de buurt staan.

Trainer Van Duijn was ook na afloop duidelijk wat de doelstelling betreft. ,,Ik vind dat wij met deze spelersgroep top vijf moeten kunnen spelen en als je dat doet dan kan je ook zo maar een periode pakken. Vandaag was geen graadmeter, maar toch maken we er zeven en dan mag en kan je best tevreden zijn ondanks dat er nog wel het een en ander misgaat. Wat de trainingen en mijn visie op het spelletje betreft is er wel een stukje gewenning nodig geweest maar dat is normaal. Ik heb een goede groep, een mix van jong en oud en ze zijn enorm leergierig dus hier zit echt wel toekomst in. Afgelopen week hebben wij een tussentijdse evaluatie gehad en ik heb eerder aangegeven dat als er geen motivatie meer is ik direct stop maar dat is absoluut niet het geval. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij deze dorpsclub, en we zien dan uiteindelijk wel waar dat toe leidt.”

Het laatste woord is uiteraard aan Hulsbos (op foto), die na afloop met een grote bos bloemen gehuldigd werd voor zijn 150ste wedstrijd in het shirt van SJZ. ,,Als je twee keer scoort dan kan je niet meer dan tevreden zijn. Over het spel als ploeg vandaag geef ik ons een voldoende maar natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten. Die verbeterpunten worden dinsdag voor de training besproken en dat pakt de groep ook goed op vind ik. Niemand is zeker van zijn basisplaats, de trainer is duidelijk en eerlijk en daar voel ik me prettig bij en dat geldt voor zover ik kan oordelen ook voor anderen. De overstap naar de zaterdag bevalt uitstekend. Het was nog even afwachten hoe dat met werk te combineren viel maar dat is prima zo en wat mezelf betreft op naar de 200 wedstrijden.”

Bij het verlaten van het sportpark wordt uw verslaggever aangesproken door een aantal aanhangers van de thuisclub. ,,Kan je er nog iets positiefs van maken?” Wat de wedstrijd betreft: cijfers liegen niet maar zeggen ook niet alles. Bernardus is met een ontwikkeling bezig, niet alleen wat het eerste betreft maar binnen de gehele vereniging en dat heeft tijd nodig. Met ruim 600 leden, een goede jeugdlichting en enthousiaste vrijwilligers kan het niet anders of dit moet op termijn zijn vruchten gaan afwerpen. Ook voor wat de prestaties van het vlaggenschip betreft.

Bernardus – SJZ 0-7 (0-4). 3. Hoogbruin 0-1, 37. Griffioen 0-2, 41. Hulsbos 0-3, 45. Grossat 0-4, 59. Wansink 0-5, 83. eigen doelpunt Bernardus 0-6, 85. Hulsbos 0-7. Scheidsrechter: Van Dam.

Opstelling Bernardus: Van der Meer, Harkes, Moors, Verbeij, Van Tol (75. Schellingerhout), Rosdorff (72. Pijnacker), De Boer, Vermeulen , Van Leeuwen, Pet (38. Van der Heiden), Knobbout.

Opstelling SJZ : Van Nierop, Hulsbos, Versteegen, De Goede, Hensing, Grossat (72. De Goeje), Wansink (63. Vermeeren), Plooij, Karreman, Griffioen, Hoogbruin (33. Rietkerken).