HomeMeerburgInterviews MeerburgKickers'69 en Meerburg in evenwicht

Kickers’69 en Meerburg in evenwicht

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Dat Meerburg een zeer wisselvallig seizoen doorloopt is alom bekend. De doelstellingen die voorafgaand aan het seizoen werden gesteld, zijn bij lange na niet gehaald. Voor de ploeg van (scheidend) trainer Alex Redel rest nu alleen nog de huidige competitie zo stijlvol mogelijk af te sluiten. Na het verlies vorige week tegen Roodenburg werd er dit weekend een punt gesprokkeld. Uit bij Kickers’69 uit Leimuiden werd het 1-1.

Centrale verdediger Christiaan Laan van Meerburg over de wedstrijd: ,,Om te beginnen speelden we op een belabberd veld. Van een afstand leek dit er goed bij te liggen, maar tijdens de warming-up merkten we al dat goed voetbal op deze grasmat nagenoeg onmogelijk was. Uiteraard hadden beide ploegen daar last van. In de eerste helft creëerden we wat kansen. Duuk van der Meer kreeg twee goede mogelijkheden waar meer in had gezeten en Ramon Weijers volleerde in het zijnet. Er gebeurde niet heel veel in het eerste bedrijf en het spel kabbelde voort. Toch kwamen we door een onoplettendheid op achterstand kort voor rust. Een vrije trap van hun viel achter onze verdediging en kon gemakkelijk worden binnengelopen. Dat was vanzelfsprekend erg teleurstellend zo vlak voor de thee.”

Vervolgend: ,,Na de onderbreking kwam Kickers beter in het spel. Wij hadden het daar in die fase behoorlijk moeilijk mee, maar wisten stand te houden. Doordat wij wat feller gingen spelen ontstonden er wat kleine opstootjes, maar was de wedstrijd verre van onsportief. Toch kwamen we met tien man te staan. Weijers kreeg rood, daar waar een gele prent in mijn ogen meer op z’n plaats was geweest. Door deze kaart ontbrandde er bij ons een vuurtje en stroopten we de mouwen op. Een minuut of tien voor tijd resulteerde dit gelukkig in de gelijkmaker van Kevin de Jong. Over negentig minuten gezien is deze remise een terechte gezien het wedstrijdbeeld. Een juiste uitslag dus in mijn ogen.”

Over twee weken nemen de pupillen van Redel het op (uit) tegen buurman Hazerswoudse Boys.

Kickers’69-Meerburg 1-1. Van Dijk 1-0, De Jong 1-1.