Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club (s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen Warmunda en LSVV’70, een duel in de vierde klasse A op zaterdag. Ook UVS-DoCoS en Koudekerk-Bernardus komen deze week in de schijnwerpers te staan!!

Warmunda lijkt langzamerhand te wennen aan het zaterdagvoetbal. De blauwwitten, die hun eerste drie competitieduels verloren, boekten afgelopen weekend bij FC Boshuizen hun tweede zege op rij. Aanstaande zaterdag is het nog ongeslagen LSVV’70 de volgende opponent. Warmonder Rick van der Boon en LSVV’er Jiddo Doornenbal blikken vooruit.

De 19-jarige Van der Boon keerde afgelopen zomer terug bij de club, waar hij tot aan de C1 voor uitkwam:,,Ik wilde het op een iets hoger niveau proberen en belandde zo bij Teylingen in de B1. Dat pakte goed uit. In de twee jaar dat ik in dat elftal speelde, scoorde ik 70 goals. Dat viel ook op bij de buren daar, bij Ter Leede (zie archieffoto’s). Zij toonden interesse voor me en vandaar dat ik de overstap heb gemaakt om er in de A1 te gaan voetballen, op vierde divisieniveau. In mijn eerste jaar maakte ik er zestien doelpunten en het seizoen erna vijftien, meen ik. Inmiddels had ik mijn havo-diploma gehaald en werkte ik veel in de horeca. Ik heb nu een tussenjaar en moet nog bepalen welke hbo-opleiding ik verder ga volgen. Als ik bij Ter Leede zou blijven was ik waarschijnlijk in het tweede elftal gekomen en had ik drie keer in de week moeten trainen. En dat was lastig te combineren met mijn werk. Ik heb lang getwijfeld en uiteindelijk toch besloten om terug te gaan naar Warmunda. Daar spelen immers mijn vrienden en kennissen. Daarnaast vond ik het fijn dat de club de overstap van de zondag naar de zaterdag had gemaakt.”

,,We zijn het seizoen moeizaam begonnen”, vervolgt de spits. ,,We hebben een heel jong elftal met veel spelers van mijn leeftijd, eerstejaars senioren dus. Wat kwaliteiten betreft zit het best wel goed. Er zit heus potentie in het team, maar we moeten elkaar nog leren aanvoelen. Verder zijn we ook niet gewend om tegen aanzienlijk oudere spelers te voetballen. Als we daar volwassen mee kunnen omgaan zie ik zeker wel mogelijkheden. Voorlopig moeten we ons als team echter nog ontwikkelen. We hebben het er onderling wel over gehad en voor de gein gezegd dat we wilden promoveren, maar dat is natuurlijk onzin. Als we ons weten te verbeteren is dat in de toekomst misschien mogelijk.”

Afgelopen weekend onderscheidde Van der Boon zich door in het treffen met FC Boshuizen (1-6) voor een hattrick te tekenen. Hij bracht zo zijn seizoenproductie na vijf duels op vijf goals: ,,Ik sta in de spits om kansen af te maken. Daarnaast probeer ik met mijn bijna twee meter de kopduels te winnen en het spel te verleggen. Dat gaat me allemaal redelijk goed af. Ik wil nog wel iets balvaster worden, waardoor ik het team beter kan helpen om onder druk uit te komen. Maar okay, ik ben pas negentien. Ik heb nu ook niet de ambitie om verder te kijken dan Warmunda. Als ik de komende jaren veel blijf scoren en er op een gegeven moment een club interesse zou tonen, zie ik wel weer. Daar denk ik nu voorlopig niet aan.”

De ontmoeting met LSVV’70 ziet Van der Boon vol vertrouwen tegemoet: ,,Het is volgens mij een lastig te kloppen ploeg. We kunnen echt aan de bak. Maar als we goed voor de dag komen en scherp en agressief spelen, zie ik ons die drie punten zeker pakken.”

Als dat laatste lukt, zou dat de eerste nederlaag betekenen voor de Leidse tegenstander. Ondanks de ongeslagen status is centrumspits Doornenbal niet geheel content met de tot nu toe behaalde resultaten: ,,We zijn eigenlijk stroef begonnen met drie gelijke spelen. We hebben onnodig punten verspeeld. Zo stonden we tegen SJZ met 1-0 voor en kregen we er meteen na rust binnen vijf minuten vier tegen. Gelukkig kwamen we nog wel terug tot 4-4. De competitiestart is al met al minder soepel dan gehoopt. Maar afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst gewonnen en dan ziet alles er meteen weer positiever uit.”

De 26-jarige Doornenbal, werkzaam bij vastgoedbedrijf Workspot en bij zijn eigen The Office Manager, tekende in de met 1-4 gewonnen confrontatie met MMO voor zijn derde treffer van het seizoen. Daarmee heeft hij een moyenne van één: ,,Tegen Koudekerk heb ik niet meegedaan. Een flink aantal van onze spelers zegt vrij snel af voor wedstrijden, maar als het even kan ben ik erbij. Vorig jaar heb ik wel een hele periode niet mee kunnen doen: van april tot en met december tobde ik met een liesblessure.”

Desondanks prikte Doornenbal, nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de roodwitten, er dertien in: ,,Als spits moet ik het van mijn snelheid en loopacties hebben. Daarom zou het voor mij ook leuk zijn als we weer in de derde klasse konden uitkomen, want dan zouden we compact moeten verdedigen en op de counter kunnen spelen. Verder ben ik wel technisch en niet bepaald kopsterk. En het afwerken gaat mij het beste af als ik niet te veel tijd heb om na te denken, alhoewel ik langzamerhand bij één op één-situaties met de keeper wel steeds koeler ben geworden.”

Met zes punten uit vier wedstrijden bezet LSVV’70 op dit moment de zesde plek. ,,We hebben vorig seizoen al gezien dat we in een sterke competitie zitten, derde klasse-waardig. Het maakt ons dan ook niet veel uit of we nu in de vierde of derde klasse acteren. Als het voor ons op dit niveau wat makkelijker wordt om af en toe wedstrijden te winnen, is dat prima. Maar mochten we toevallig promoveren, dan is het ook goed. Alhoewel de samenstelling van ons team nogal wisselt – we hebben een grote groep spelers – hebben we altijd toch wel een goed elftal. Afgelopen zaterdag konden onze keepers niet en toen stond Joppe (Gloerich/NV) onder de lat. Hij deed het prima. Dus zelfs als allebei onze keepers er niet zijn hebben we nog geen probleem”, lacht Doornenbal.

Van opponent Warmunda weet de in Gouderak opgegroeide en in Leiden woonachtige aanvaller niet al te veel: ,,Ze hebben er al veel tegen, zie ik. Blijkbaar hebben ze een zwakke achterhoede. Dat biedt mogelijkheden, zou ik zeggen. En ze hebben de laatste twee wedstrijden dan wel gewonnen, maar dat was tegen ploegen die laag staan. Normaal gesproken gaan we wel van ze winnen.”