Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is gevallen op het duel tussen LSVV’70 en FC Oegstgeest in de vierde klasse A (zaterdag).

In de vierde klasse A wordt komend weekend beslist wie de tweede periodetitel in de wacht zal slepen. LSVV’70 en FC Oegstgeest behoren tot de kanshebbers. De twee ploegen ontmoeten elkaar zaterdag in de Kikkerpolder. Jiddo Doornenbal (LSVV’70) en Abel Bormans (FC Oegstgeest) hebben er zin in.

De 25-jarige Doornenbal geeft pas sinds kort weer acte de présence in het vlaggenschip van de roodhemden: ,,Vorig seizoen had ik last van mijn lies en heb ik toch geruime tijd met die blessure minuten gemaakt. Dat had ik achteraf beter niet kunnen doen. Vanaf april, toen wij in de degradatiezone bivakkeerden,  heb ik niet meer gespeeld. En in de nacompetitie, die tot degradatie leidde, kon ik dus ook niet meedoen. Pas in januari heb ik mijn eerste wedstrijd weer gespeeld. Ik voel me nu weer helemaal fit.”

De in Gouderak geboren spits is bij LSVV bezig aan zijn derde seizoen: ,,Ik heb het bij deze club enorm naar mijn zin. Eén keer in de week trainen vind ik ideaal en het is met elkaar bijzonder gezellig. Ik ben in Leiden komen wonen omdat de vrouw met wie ik trouwde hier vanwege haar studie al woonde. In mijn eerste jaar hier speelde ik in het tweede team. Daar viel ik op omdat ik 39 keer scoorde en zo kwam ik bij het eerste. Vorig jaar maakte ik er in dat elftal negentien. Ik speel als aanvaller het liefst in een systeem met twee spitsen. Dan heb je meer vrijheid om de hoeken in te duiken. Tot nu toe is Guus van Kessel dan meestal de andere spits. De laatste weken spelen we bijna steeds in dezelfde opstelling en dat pakt goed uit: we hebben nu vier keer op rij gewonnen. Ook afgelopen weekend van Alphense Boys, toch een sterke tegenstander. In de omschakeling konden wij toeslaan. Ze verdedigden dom.”

De snelle en technisch vaardige Doornenbal scoorde tegen de Alphenaren, die hun laatste zes ontmoetingen winnend hadden afgesloten, zijn vijfde goal in vier duels. Daarnaast leidde een overtreding op hem tot een door Paulus Egberts benutte strafschop. Uiteindelijk zegevierden de Leidenaren met 5-2: ,,Na afloop kwamen we er achter dat we nu opeens nog kans maken op het winnen van de tweede periode. Als we op die manier terug kunnen keren in de derde klasse zouden de meeste spelers bij ons dat wel leuk vinden, denk ik. Aan de andere kant: deze vierde klasse is wel heel aantrekkelijk. Veel superleuke tegenstanders en als je kijkt naar het niveau is dat voor een vierde klasse best hoog. Er zijn maar een paar zwakke broeders.”

In de stand om de tweede periodetitel leidt Aarlanderveen met negentien punten uit zeven duels. Alphense Boys (8 wedstrijden – 18 punten), FC Oegstgeest (8-16) en LSVV’70 (8-16) volgen. Koploper Aarlanderveen won al de eerste periodetitel en telt derhalve niet mee in de strijd om de tweede. De nog altijd ongeslagen lijstaanvoerder gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Alphense Boys en kan er met een overwinning voor zorgen dat de winnaar van de ontmoeting tussen Oegstgeest en LSVV de tweede periodetitel binnenhaalt.

De als business controller bij Workspot in Rotterdam werkzame Doornenbal kijkt uit naar het duel met de concurrent. Eerder dit seizoen was Oegstgeest duidelijk te sterk, getuige de 6-1 uitslag. ,,Daar was ik niet bij, maar volgens mij hebben we ons toen laten aftroeven. Dat mag nu niet gebeuren. We moeten nu goed voor de dag komen en dan is alles mogelijk. Ik weet alleen nog niet met welke spelers we starten. Komend weekend zou een vrij weekend zijn en nu moet er worden ingehaald. Er zijn er bij ons wel een paar even tussenuit. Ik weet bijvoorbeeld dat Paulus Egberts, die de laatste tijd zo belangrijk voor ons is, er niet bij is. Enfin, we zullen zien”, aldus Doornenbal.

Zijn collega-aanvaller Bormans was afgelopen zaterdag de gevierde man bij Oegstgeest. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de 3-1 overwinning van de blauwgelen op Woubrugge: ,,Ik heb er nu zes gemaakt, of acht. Twee goals zijn omstreden omdat ze via een verdediger erin gingen. Maar goed, ik ben niet echt een doelpuntenmaker. Ik kan een mannetje passeren, ben redelijk snel en maak graag een individuele actie. Zo zorg ik voor dreiging. Maar ik houd er ook van om te combineren, hoor. Ik ben een rechtspoot en sta het liefste linksbuiten. Veel voorzetten hoef je dan van mij niet te verwachten.”

Voor Bormans, die na een studie bestuurskunde in het dagelijks leven nu geschiedenis studeert, is FC Oegstgeest niet zijn eerste club. ,,Ik heb in mijn jeugd wat omzwervingen gedaan en was lid bij GHC, UVS en RCL. Vanaf mijn achttiende ben ik bij Oegstgeest gaan voetballen. Inmiddels zit ik een jaar of vijf bij de selectie, al ben ik er wel anderhalf seizoen uit geweest vanwege een kruisbandblessure. Gelukkig heb ik daar geen last meer van.”

,,Aarlanderveen is natuurlijk titelkandidaat nummer één. Daarna zijn wij de beste ploeg”, vervolgt de 25-jarige Leidenaar. ,,Wij hadden de hoop kampioen te kunnen worden, maar we hebben bijvoorbeeld tegen Hazerswoudse Boys, Zevenhoven en Meerburg onnodig punten laten liggen. Zo hebben we nu al met al vijfmaal niet kunnen winnen en dat is te veel. Wat dat betreft past ons dus wel enige bescheidenheid. Wij kennen blijkbaar dagen waarop het niet loopt en we fouten maken die we normaal niet maken. Het is dan moeilijk om de knop om te zetten. Eigenlijk vreemd, want we beschikken over veel goede spelers en een uitgebalanceerd team, ook qua leeftijd. We voetballen het beste tegen sterke tegenstanders. Eigenlijk zijn er dit seizoen wel heel veel interessante potjes. De vierde klasse is natuurlijk niet het niveau waarop je graag wilt voetballen, maar de meeste wedstrijden zijn wel heel spannend. Dat maakt het extra leuk.”

Vervolgend:  ,,Als je kijkt naar de stand is het logisch dat wij nu via de nacompetitie moeten zien te promoveren, want Aarlanderveen heeft een sterk elftal. Ik verwacht dat zij weinig punten zullen laten liggen. We hebben in de bekercompetitie en in wedstrijden om de LAV-Cup van ploegen uit de derde en tweede klasse gewonnen. Dat zegt wel niet alles, maar ik weet zeker dat wij in de derde klasse goed mee kunnen komen. Het klinkt misschien wat arrogant, maar ik denk zelfs dat wij de kwaliteiten hebben om op dat niveau bovenin mee te draaien. We zijn nu goed in vorm. Na de nederlaag tegen Alphense Boys hebben we drie keer gewonnen. Maar ook LSVV doet het de laatste weken erg goed. Dat had ik niet zo verwacht. Toen wij bij ons thuis tegen ze speelden was het al snel 3-0 en hadden we een makkie. Omdat we allebei niets aan een gelijkspel hebben, verwacht ik nu een wedstrijd met twee aanvallende teams. En die winnen we met 4-1”, besluit Bormans.

 

Foto’s LSVV’70: Sandra Akerboom

Foto’s FC Oegstgeest: Paul Lichtenbeld