HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 verliest en blijft trouw aan de vierde klasse

LSVV’70 verliest en blijft trouw aan de vierde klasse

-

Promotie/degradatie derde en vierde klasse- Sportpark “Ons nieuw Erf” te Benthuizen was zaterdagmiddag het decor van de tweede nacompetitiewedstrijd voor de Leidse studenten, gastheer BSC’68 was hierin de tegenstander. Dat het voor de ploeg van Jan Nonkes (Freek Jansen is met het Nederlands elftal in Portugal, AK) menens was bleek wel uit de basisopstelling. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Kamerik stonden er maar liefst negen dezelfde namen op het wedstrijdformulier. Een unicum in de historie van de roodwitten, die even na half drie mochten aftrappen onder niet al te beste omstandigheden.

Een natuurgrasveld en ook nog eens heel veel wind, voor een ploeg die het over het algemeen van de techniek moet hebben niet echt ideaal en dat bleek uiteindelijk ook wel. Met het gras was overigens niet heel veel mis. De wind was voor beide partijen wel een obstakel waar de bezoekers het minst goed mee om konden gaan. Een gelijke stand bij rust had recht gedaan aan de verhoudingen in het veld, maar na de 2-0 ruststand en een tweede helft met wind tegen werd het uiteindelijk 3-1 en mag BSC’68 volgende week samen met FC Oegstgeest gaan uitmaken wie zich komend seizoen derdeklasser mag noemen.

De Leidenaren begonnen scherp aan de wedstrijd. Na amper vier minuten spelen kon Jiddo Doornenbal alleen op keeper Michael Verhoef afgaan, maar een been van de tegenstander voorkwam ten koste van een corner verder gevaar. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was er na een kwartier spelen. Een schotje voorlangs kon keeper Dammes Waasdorp echter niet verontrusten. Halverwege de eerste helft leken de gasten op voorsprong te komen. Vanuit een afgeslagen corner leek Gerben Groenendijk vanaf rand zestien meter de bal binnen te schieten, maar doelman Verhoef voorkwam met een katachtige reflex een doelpunt. Het venijn zat in de eerste helft duidelijk in de staart. Eerst schoot Lody Dijkhuizen namens de thuisploeg een vrije trap achter Waasdorp gevolgd door een eigen doelpunt van Guido Leugering en zo stond er een 2-0 ruststand op het scorebord. De beste kans, een optisch overwicht en het betere van het spel en dan toch achter staan. Welkom in het voetballeven van een LSVV’er, al moet deze laatste opmerking ook niet al te serieus worden genomen.

Met vol wind tegen werd het er in de tweede helft niet makkelijker op, wetende ook dat Doornenbal en zijn kompaan voorin, Guus van Kessel, aardig in de tang zaten bij hun tegenstanders. Meer risico’s nemen en dus ook meer ruimte voor de tegenstander weggeven, een boeiende tweede helft lag in het verschiet. BSC’68 liet LSVV’70 komen en gokte inderdaad op de omschakeling. De bezoekers konden maar moeilijk een gaatje vinden.

Halverwege de tweede helft kreeg invaller Neal Petersen de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Zijn vrije trap ging echter over het doel. Een aansluitingstreffer had de spanning absoluut teruggebracht, maar Lennart van den Berg dacht daar namens de thuisploeg heel anders over en schoot de 3-0 onberispelijk binnen. Dat invaller Thomas Loos vijf minuten voor tijd nog de eretreffer maakte was meer voor de statistieken. De wedstrijd was gespeeld en de Benthuizenaren gaan door naar de finaleronde. LSVV’70 verliest en blijft vierdeklasser, al leek na afloop daar niet echt iemand rouwig om te zijn. Sterker nog, trotse en kersverse vader Van Kessel bestelde direct na afloop twee meter bier en deze werd met een glimlach in de kleedkamer opgedronken. Het domein wat voor de meesten verboden gebied is, maar uw verslaggever ter plekke mocht bij wijze van uitzondering toch een kijkje nemen. Een gezellige groep gasten waarbij niets moet en bijna alles mag, voetbal een serieuze zaak is maar vaak ook bijzaak en de vierde klasse uitstekend bevalt met al haar derby’s.

Trainer/coach Jan Nonkes had na afloop wel een dubbel gevoel. ,,In de eerste helft waren wij de betere ploeg en toch ga je met een achterstand de rust in. Dan weet je dat je het de tweede helft met die wind lastig gaat krijgen en dan verlies je uiteindelijk van een ploeg die niet beter was dan ons. Jammer, we hadden graag nog een ronde verder gegaan maar het is niet anders. Verliezen is nooit leuk, maar deze klasse bevalt prima en is ook gelijk wel ons plafond.” Op de vraag of hij al iets over volgend seizoen kan zeggen. ,,We zijn wel met een aantal spelers bezig, ik verwacht eigenlijk dat er wel drie of vier nieuwe spelers komen. De groep blijft verder overwegend in tact, dus we kunnen komend seizoen weer aardig voor de dag komen in deze sterke vierde klasse”.

Vader worden is het mooiste wat iemand in zijn leven kan overkomen, sinds deze week kan Van Kessel hierover meepraten. Afgelopen maandag werd het jongste lid van LSVV’70 geboren, Art van Kessel is de naam. ,,Ja, geweldig om mee te maken en te ondervinden. Art heeft even op zich laten wachten en ik liep dus al weken te voetballen met het idee dat ik weg zou moeten maar uiteindelijk is dat niet nodig geweest. Ik wilde er tegen BSC’68 dan ook gewoon bij zijn. Het was een lastige wedstrijd zeker voor ons voorin maar wetende wat er thuis op me wacht kan ik er niet heel lang treurig om zijn.”

En zo is het maar net. Guus en partner van harte gefeliciteerd namens iedereen bij LeidenAmateurVoetbal. Ook willen wij LSVV’70 en iedereen die de studenten een warm hart toedraagt bedanken voor weer een mooi seizoen en we gaan jullie ook zeker volgend seizoen weer volgen.

BSC’68 – LSVV’70 3-1 (2-0). 35. Dijkhuizen 1-0, 42. Leugering (e.d.) 2-0, 77. Van den Berg 3-0, 84. Loos 3-1. Scheidsrechter Van der Geest. Toeschouwers: 120.

Opstelling BSC’68 : Verhoef, Van der Linden, Goossens, De Ruiter, Splitthoff (45. Ezzaki), Bor, Korving, Dijkhuizen, Davids (46. Poort), Sandifort, Van den Berg.

Opstelling LSVV’70 : Waasdorp, Van Beuningen, Flippo, Leugering, Casteel, Wijnakker, Baarda (55. Petersen), Van der Graaf (69. Loos), Doornenbal, Groenendijk (55. Engwegen), Van Kessel.