Vierde klasse A (zaterdag)-Na een leuke pot voetbal, waarin LSVV’70 en Meerburg elkaar geen duimbreed toegaven, stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Het was een resultaat waar beide partijen vrede mee hadden.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Te veel foute passes en onnodig balverlies voorkwamen dat er werkelijk gevaar ontstond voor de doellieden. Meerburg ontworstelde zich als eerste aan het niveau en nam het heft in handen. Hoewel Dammes Waasdorp ook nu weer bewees een uitstekende doelman te zijn had hij geen antwoord op de inzet van dichtbij van Julian van Haaster na een uitstekend passje van uitblinker aan Meerburg zijde Bauke Doeven. Meer kansen dienden zich aan, maar de bezoekers slaagden er niet in die te verzilveren. Een uitgelezen mogelijkheid om de stand vlak voor rust gelijk te trekken werd door Jos van Beuningen gemist. Geheel tegen zijn gewoonte in faalde hij tot zijn eigen frustratie van elf meter.

Dat leek zijn team duur komen te staan want vlak na de thee verdubbelde Doeven de marge. Dit leek de studentenploeg toch te gortig te worden. Het middenveld werd een prooi van LSVV’70 en wie anders dan Jiddo Doornenbal bracht met twee doelpunten evenwicht in de score. Beide partijen waren met name in die tweede helft dichtbij meer doelpunten, maar zover kwam het niet.

Waasdorp: ,,Drie keer gelijk en nog niet verloren. Zo moet je het zien. Vanaf nu gaan de zeges komen, dat kan haast niet anders. Dit gelijkspel was verdiend, hoewel we met wat geluk zelfs de 3-2 hadden kunnen maken. Maar eerlijk gezegd gaven we die twee goals ook makkelijk weg hoor, een winstpartij was teveel van het goede geweest.”

De keeper kan een licht gevoel van verbijstering niet onderdrukken als hij het over de laatste twintig minuten heeft: ,,We leken hen conditioneel te overvleugelen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. De duinloop en de verdere voorbereiding lijken zijn vruchten af te werpen.”

De net achttien jaar geworden Doeven: ,,Na die 0-2 zakten we teveel in. Dat moesten we bekopen met twee goals van LSVV. Dat is jammer en in mijn ogen ook onnodig. Wat mij betreft hadden we hen meer onder de druk gehouden.”

De aanvaller is een van de ‘jonkies’ van de selectie van Huig Jan Heeringa en speelt zijn hele voetballeven al bij Meerburg, en met plezier. ,,Ja, het is leuk om met de jongens waar ik ook in de jeugd mee voetbalde nu in het eerste te spelen. Het is een jonge selectie, maar dat betekent ook dat we nog verder kunnen doorgroeien. Ik hoop dat we dit seizoen zulke prestaties kunnen neerzetten, dat het gaat leven binnen de club.

Trainer Huig Jan Heeringa tot slot: ,,Als je een 0-2 voorsprong laat glippen is dat een tegenvaller. Kijk je naar het spelbeeld, dan is het verdiend. Het was een mooie wedstrijd in mijn ogen, zeker ook leerzaam voor de jonge gasten in het team.”

Bijna louter tevredenheid deze middag in de Kikkerpolder. Dat gold ook voor scheidsrechter Erwin Theunisse. Hij werd ook verblijd met een geste namens leidenamateurvoetbal in het kader van de ‘Week van de scheidsrechter’. De man in het zwart die een zeer sterke partij floot: ,,Bedankt voor het gebaar, onverwacht en superleuk. Het is onwijs gaaf om namens de KNVB in het veld te mogen staan. Vandaag zag ik twee goede spelersgroepen met veel onderlinge acceptatie. Dit maakt een wedstrijd fluiten zo kicken!”

LSVV’70-Meerburg 2-2 (0-1). 16. Van Haaster  0-1, 48. Doeven 0-2, 58. Doornenbal 1-2, 70.Doornenbal 2-2. Scheidsrechter Theunissen. Toeschouwers: 30.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Van Beuningen, Luxemburg, Leugering, Wijnakker, Van der Graaf, Groenendijk, Doornenbal, Lagas, Kamp.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Hazenberg, Laan, Doeven, Van der Meer, Versteden, Henssen, Verboon, Van Haaster, Van Zijp, Sierat.